Henüz sektör diye bir şey yok..
Yeni yeni yapılanıyor sektör. Bu sektörde 10bin , 20bin ytl yatırım yapanlar devretmeye mahkumdur. Devretmeyeceksede karın tokluguna çalışır durur. Bu nedenle sektörde ayakta kalabilmek için gerçekten çok sağlam kadro ve sağlam yatırım yapmak şart.
Sağlam kadrodan kastım bir firmada en azından 1 yada 2 tane sertifikalı adam olmalı.. En azından 50-100K YTL yatırım yapmalı ki sektörde devretmeden ayakta durabilsin.
Sektörün şuanki halinden ben gayet memnunum. Firma olmayan kişisel girişimciler yavaş yavaş çekilmeye başladılar.
Kişisel görüşünüzdür saygı duyarım, fakat bu sektörde kesinlikle sertifikalı adam olacak yatırımı bu kadar olacak diye bir şart koşulamayacağı kanaatindeyim. Gerçekten kendini kanıtlamış bir çok firmanın sahibi/yöneticisiyle birebir arkadaşlığım/görüşmüşlüğüm var ve sektöre nasıl girdiklerini, şu an nasıl çalıştıklarını (kısacası sektördeki hikayelerini) biliyorum ve bu işin yoğun olarak
tecrübe ve biraz da yönetim kabiliyetine bağlı olduğunu doğru adımlar atıldığı sürece batmanın imkansız olduğunu düşünüyorum.
@Ni-Osman : fikrinize karşı çıkıyorum gibi görünebilir, fakat sektörün geneli ve sektörün büyük payına sahip firmaları ele aldığımızda durum böyle görünüyor şu an icin. Forumda bir çok insanın itibar gösterdiği bir kişi olduğunuz icin, sizin görüşünüz ile olayı değerlendirmelerinin yanlış olacağını düşünüyorum.
+ olarak illaki eğitilmiş eleman olması çok iyi buna bende katılıyorum fakat TeknoAS Semih Bey ile CCNA yada MCSE sahibi bir kişiyi karşılaştırdığımızda ortaya gerçekten
bariz bir fark çıkar. CCNA kurslarına bende katıldım pek bir şey yoktu yeni öğrenebileceğim bıraktım