MicroChip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soyisim değişikliğini babamın memleketinde yapıcaz K.Maraş-Afşin ufak bi yer olduğundan pek zorluk çıkacağını sanmam. Gerçek nedenleri söylediğimde hakimin anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. 21. yy dayız. Bu tip soyisimleri yüzünden neler çekiyoruz.
sevgili arkadaşım , soyisim değişikliği davalarında hakim sana şunu soracaktır neden değiştirmek istiyorsun ? "anlaşılmıyor" diyeceksin , ben anladım diyecektir.

isminizi gayet rahat değiştire bilirsiniz , "rahatlığı tartışma konusu" lakin , soy isim davalarında "soy bağı" dolayısıyla taşımak istemediğiniz soyismi ile ilgili olarak ben dilediğim soyadını alayım şansınız yok. (bildiğim kadarıyla)

30 yaşında bir R10 üyesiyim farklı sebeplerden dolayı soyadı değişikliği davası açtım 2nci senemde redd-i hakim istedim. yani bulunduğumuz yüzyıl yasaları etkilemiyor.

bir arkadaş tavsiyesi , soyadı değişikliği için 2-3-5 kuşak geriye bakmayı dene , eğer bu soyadını taşımak sana psikolojik zarar veriyorsa değiştirisin , "anahtar kelime psikolojik rahatsızlık " lakin hamiş soyadı değiştirilecek bir soyadı değil bence. karar senin