Sorduğun kişi yanlış biliyor. Ticaret odasına kaydolduğunuz ünvanın aynısı ile bir başkası gidip Tr sınırlarında başka bir şirket kuruluşu yapamaz.

Gidipte Van' daki birisi Pozitifinternet Bilişim Tek. ve Host. Çözümleri diye şirket kuramaz. Ben Ticaret Odası Kaydım ile pozitifinternet.com.tr aldım. Sen gidip Bu ismi istersen tüm sınıflarda tescil ettirmiş olsanda istersen Avrupa İnsan Mahkemesinede ver. Hiç bir şey yapamazsınız. Böyle saçma birşey olurmu.

+ Uygun olarak marka tescili yapılmış bir üründe gidipte bir başkası aynı sınıfta tescil yapamaz. (sen 1. sınıf yaptın bir başkası gelip 1,2,3,4,5 sınıflardan 1. hariç sadece diğerlerini yaptırabilir.)

Sen marka tescilin ile .com.tr alıyorsan gidip bir başkası farklı sınıflarda tescil yaptırıp nic.tr den senin dominini sildiremez.

Kurallar bu şekildedir.

Herkese ii pazarlar.

amacdizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
marka tescili elinde bulunuyorsa mahkeme kararı ile domaine el koyma hakın var. destek patent den Aytaç hanımla görüşmemizde bu konuları sormuştum. tabi markanın tescil edildiği sınıflar da önemli.farklı sınıfta tescil edilmiş ise alamazsın.