Değerli Arkadaşlarım,

Sizler de taktir edersiniz ki, çağımız internet çağı. İnternet, hayatımıza girdiğinden bu yana bize bir sürü kolaylıklar sağlıyor. Gerek haberleşmede ve gerekse bilginin dağıtımında bize sınırsız imkânlar sağlıyor. Peki biz bu imkânların ne kadarını kullanabiliyoruz? Bence sıfıra yakın bir oran.

İnternetin bir bilgi çöplüğüne dönüştüğünü hepimiz görüyor ve buna seyirci kalıyoruz. Nitekim kaynak gösterilmeden yazılan yazılar, kopyala yapıştır içerikler vs. internetin bilgi açısından kalitesini öldürüyor ve bizlere sadece eğlence amaçlı bir şeyler bırakıyor. İşte biz hazırlayacağımız bu proje ile internetin ne kadar faydalı bir şey olduğunu göstermeye çalışacağız.

Hazırlayacağımız proje aslında şu anda var olan bir projenin devamıdır. Yani daha gelişmiş hali olacak. Yayında olan AnaDilim.Org -Türkçe Gönüllüleri - Yabancı Dille Eğitime Hayır! Türk Lehçeleri Makaleler Gaspıralı sitemi Türk diline gönül vermiş, Türkçeye gönül vermiş kitlelere ulaştırmak için sizlerden destek istiyorum.

Hazırlayacağım sistemde, makaleler, Türkçe haberleri, e-imza sistemi, kaliteli tartışma ortamı, yabancı sözcüklere Türkçe karşılıklar, Türkçe düşünenler için alıştırmalar, biyografiler ve kitap tanıtımları gibi bölümler olacak. Sitenin altyapısını php ile ben ve arkadaşım birlikte kodlayacağımız için şu anda tasarım eksiğimiz var. Piyasada onlarca hazır arayüz var, ancak ben bu arayüzlerin ihtiyacımızı karşılamadığını düşünüyorum. Bize arayüz yapacak bir arkadaş lazım. Css olması gerekiyor. Biz bu css-html arayüze php altyapı yapacağız.

Css, xhtml, ajax, javascript gibi destek vermek istediğiniz alanlar olursa lütfen bu başlığa yazınız. Yeni sistem ile birlikte Google reklâmlarını da siteden kaldırmayı düşünüyorum. Sadece sabit reklâmlar alacağım ve onu da yine reklâm ücreti olarak kullanacağım.

Hepinize teşekkür ederim.
Kaan Fakılı