- Yeni bir resmi tema yani default
- Artik kolayca IPB temalari olusturulabilecek
- BBCODE kontrolu. Ornegin Youtube, Metacafe gibi videolari Forumda gostermek icin artik mod kullanmaya gerek olmayacak hatta su an bile yok Panelden 2-3kod girerek ama v3 ile BBCODE kontrolu daha kolay olacak ve kisisellestirilebilecek. Ornegin [Ben][/Ben] gibi kisisel BBCODE olusturabilecegiz
- Moderator senecekleri gelistirilecek hatta ozel Moderator paneli gibi birsey olacak ve Ayarlar genisletilecek
- MOD kodlamak yeni versiyon ile daha kolay olacak
- PHP4 artik kesinlikle desteklenmeyecek, en az PHP5 gerektirecek. MYSQL4 ile calisiyor ama 5'i oneriyorlar; cunku yeni eklenecek ozellikler en iyi PHP5 ve MYSQL5 ikiliminde belirgin olacakmis. Ornegin forum performansi, HIZI daha artacak, daha hafif olacak...
- ORACLE database'i birakip MSSQL'e destek verip devam edecekler
- SHOUTBOX diye bilinen CHAT KUTUSU eklentisini ise IPB kullananlar bilebilir DEAN adinda bir genc cocuk kodluyorlardi ve IPB buyuk bir surpriz yaparak bu genci ile baska bir genc CODER'u kendi kadrosuna katti ve artik bu SHOUTBOX, IPB SHOUTBOX olacak yani CHAT KUTUSU eklentisi artik resmi ve default yani orijinalinde olan bir ozellik olmus olacak... Bunu ise dedigim iki kisi uzerinde calisiyor ve su ankinin en iyisi olmasi icin cabaliyorlar AJAX kodlari ile ve IPB'den gorevli 2 kisi ise bu ozelligin guvenligi uzerinde calisiyorlar ve de tabii performansi uzerine, forumu kasmasin diye...
Bunlar temel ozelliklerden sadece ama sadece bir kaci

Ve benim bile daha es gectigim ozellikler ise:
Invision Power Services -> IPS Company Blog
Bu resmi blog sayfalarinda belirtilmis... ilk 2sayfa v3 projesine ait...