İlgili yer bir limited şirket, telekomdan hat alıyor, sabit tellerine adresine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ben hizmet aldığım Mars telekomun adresini SH' ye mail atarak öğrendim. Çünkü Marsın adresi ve telefonu sitelerinde yazmıyor.
Kimse senin 1 milyarlık sunucuları alıp kaçacak, ramlarini sökecek değil. Gidersin sözleşme yaparsın. Profesyonel düşünebilirsen sorun yaşamazsın bu konularda.
Bu işe ne zaman başladın acaba.
Her önüne gelenin sanki çok uzun yıllardır bu sektördeymiş gibi durmadan eleştiri yapması artık abest kaçıyor. Daha seni 3 aydır bu forumda görüyorum uzun yıllar bu sektörde olan birisi olarak.
Bu arada beni tanıyanlar tanır maddi gücümü bilir ama ben bu şartlarda bir Veri Merkezi açamıyorum. (-Ekonomik değil, piyasa durumu.-) Madem maddi gücünüz var, bu işe ne kadar sermaye ayırabilirsiniz.?
Faaliyet belgesi örneğinide benim var şu nolu, karşı tarafın yok, diye söylediğiniz için verdim.
İlgili yer ile siz bir değilsiniz. Aradaki farkı görmeniz lazım.
Siz bir sunucu kiralayıp host satarsınız karşı tarafın ise ne hizmet sağladığı bellidir.
Biraz saygı gösterelim sadece bu yer için değil başka yerler içinde kolay değildir bu işler başkalarınıa kolay gelir ama değildir.
Hizmet almadanda muhalefet olsun diye iyi yada kötü demeyelim, herkes konuşuyor yorum yapıyor, bilende yapıyor bilmeyende yapıyor.
İyi haftasonları.