google olmasa zaten siz olmazdınız. bu forumun heralde %90'ı google'dan para kazanılıyor diye girdi web işine.
bi tanede adama denk gelmedimki yok abicim ben google adsense olayı yayılmadan önce zaten kendim severek websitesi yapıyordum sonra yıllar ilerleyince bi yandanda para getirdi sitem desin yok herkes para için yapıyor bu işi bu sayede internet oldu sana dünya yörüngesindeki uydu çöplüğü.
çoğu kişinin sitesi resmen çöplük google olmasa kim napsın senin siteni allah aşkına hiç ihtimal veriyomusunuz o çöp sitelere bi şirketin gelipte gel kardeş al sana 600 ytl 1 ay boyunca bizim bannerı yayınla.
çöp sitelerden kastım milyar lombar adet olan, msn sımaylileri, kız meseneleri, cart dizisi fan, curt dizi izle, yutup hebelek, aşkım cibelek siteleri. ha sen dersenki bende bu işe para için girdim ama ilgi alanım olan bi konuda özgün içerik ve kendi fikirlerimden (amcam misal müzik sitesi açmıştır, konserlere gidip bi yandan fotolar çekip röportajlar yapıyordur) oluşan bi site açtım iyi derim o zaman.
bunun dışında yani saçma sapan konuşupta gülünç duruma düşürmeyin kendinizi bence. önce bi aynaya bakın tüm dürüstlüğünüzle sonra gelip oturun açın sitenizi yaptıklarını gerçekten içinize sinicek mi?. dünya wordpress, bilmem ne scriptsi, adsenseye, googleye, themesi (bu kelimelerede hastayım insan yaptığı işin bi okunuşunu öğrenir dimi yok ama ayıp ya ingilizce bilmek türkçe oku sen yazıldığı gibi) kelimelerinden ibaret değil malesef.
insan önce kendini geliştirmeli, eğitmeli burda kimse size vay efendim üni. kazanamamış, vay efendim liseyi bitirmemiş demiyor. eğitim okulla alakalı bi konu değildir madem siz web ve bilgisayar konusuna eğilimlisiniz burdan para kazanmak istiyorsunuz o zaman olayın wordpress veya iki tane kaytırıktan script kurmakla bitmediğini biran önce görmeniz gerekir.
tüm kaynakların ana dili öncelikle ingilizce olduğundan internetteki bilimum kaynaktan öncelikle ingilizcenizi geliştirmeye başlamalı bol bol kelime çalışmalısınız. belli yazılım dillerinde kendinizi geliştirmelisiniz. (php, asp, jsp, html v.s.)
veya tasarımcı olma yolunda ilerleyebilirsiniz internette onlarca örnekli anlatım (ps tutorial sitesi) var bunlara bakarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
yani kısacası oturarak, hiç bi bk yapmadan bi yere gelemezsiniz küçük işlerin küçük adamı olursunuz 40 sene sonra anlatırsınız torunlarınıza pey pey o eski sitelerin tadı kalmadı diye.
yukarda yazdıklarım bu sayfada yorum yazan birine yönelik değildir ama hemen hepsi gerçektir acı ama gerçek ne kadar çabuk yüzleşirseniz o kadar iyi olur sizin acınızdan.