evet yeni sisteme göre öyle okul 1.sinin dışındakiler de okulun başarısına göre 99,5-99,2-99,0 gibi sıralanırlar buradaki farklar her okulun başarısına göre değişir kiminde iki sıra arasındaki bu fark daha çok olur kiminde daha az..
100 değilde 80den aşağı almasınlar 79-78 -77 ?
100 den başlar iner seçeceğin bölüme bağlı olarak 0,8 ve ya 0,3 ile çarpılır. 100den başlayıp 0,8 ile çarpınca otomatik olarak 80-79.. diye gidiyor
kendi alanından tercih yaparsan 0,8 ile, alanın dışından tercih yaparsan 0,3le çarpılıyor.
sınav sonucunda aobp(ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı) denilen şey öğrenciye ortaöğretimden gelen okul puanının okulundaki diğer arkadaşlarının öss başarısına bağlı olarak da belirlenmiş halidir.
Eğer kendi alanından bir bölüm seçersen ( örnek veriyorum okuldan sayısal bölümüyle mezun olmuş bir öğrenci makina mühendisliğini tercih ederse) aobp 0,8 ile çarpılıp ilgili ham puana eklenir.
Ama bir sayısal öğrencisi hukuk vb. eşit ağırlık veya sözel bölümlerini seçerse bu puan 0,3 ile çarpılıp ilgili ham puana eklenir.
Bu kadar ciddi bi sınavda adamına göre muamele diye bişey olamaz.ama ösym büyük bi hata yapmış bakalım bu işin altından nasıl kalkacak..
biliyorum bende aynı şeyi söylüyorum dikkat etmediniz galiba üstteki 99-98-97 ye dikkat Çekmek istemiştim