Merhaba.
Sitelerimde Google Adsense reklamlari yayinliyorum ve hic memnun degilim. Tum sitelerimde Adwords kuponlariyla girilen reklamlar disinda hic bir reklam cikmiyor. 100 kontor kazan, 250 kontor kazan , ask metre reklamlarindan biktim. Icerigim 06 - 13 yas arasi cocuklara yonelik ve her gun 10-15 site engellemekten sikilmaya basladim; cunkü haylen bitmiyor.
www.domain.com Sitemi incelerseniz daha iyi anlarsiniz. Her ay xx$ sunucu ve domain ödemesi yapıyorum. Reklam yayinlarken kullanicimi yanlisa yoneltmek istemiyorum; fakat , masraflarimi karsilamak icin reklam yayinlamak zorundayim. Ve yayinlanan reklamlarda sadece çöp reklamlar cıkıyor.
Ilk defa Google ile tanısan hic kimse Adwords kuponu ile reklam yayınlamiyor buna emin olabilirsiniz. Bir furya olustu. Kupon furyasi. Adamlar 1$dan info uzantili binlerce domain satın alip, yurt disindan kupon satin alip her gun 10 domain girip ayni reklamlari tekrar tekrar gostertiyorlar. Sitelerimizi copluge ceviriyorlar ve buna siz izin veriyorsunuz. Onlar sitelerimiz uzerinden kazaniyorlar. Bizim ise sitelerimiz copluge donuyor ve para kazanamiyoruz. Engelleyerek bas edilmiyor.
09 Temmuz 2008 Çarşamba 81.874 1.152 1,41% 0,13 $ 10,81 $
10 Temmuz 2008 Perşembe 76.505 1.117 1,46% 0,13 $ 10,14 $
11 Temmuz 2008 Cuma 89.680 1.163 1,30% 0,12 $ 11,07 $
12 Temmuz 2008 Cumartesi 83.647 1.156 1,38% 0,14 $ 11,57 $
Siz buna istatistikmi diyorsunuz? Ben buna istatistik demiyorum. Gunde 20-25.000 tekil ziyaretciye gosterilen reklamin geri donusu 11$ olmamali.
Lise ve üniversite 'de bilgisayar programlama bolumu okudum. 5 yildir profesyonel olarak internet üzerine calisiyorum. Türkiye'nin en buyuk webmaster forumlarindan R10.net'te 2007 senesine kadar aktif olarak yetki aldım. Hilesiz olarak çalismalarimi surdürmeye calisiyorum. Amaciniz interneti, kendine is secenleri ortadan kaldirmaksa dogru yolda ilerliyorsunuz. Bazı şeyleri sizler görmüyorsunuz ama ben soyliyim. 13-15 yasinda cocuklar doldu internete. Bu ise yıllarini verenler bir bir ortadan kaybolmaya basladilar.
Neyi bekliyorsunuz?
Su anda bu piyasada teksiniz. Başka bir firmanın benzer bir reklam sistemiyle piyasaya cikip site sahiplerinin ona yonelmesinden sonrami bazı seyleri goreceksiniz. Yoksa, yillardir bu isle ugrasan insanlar ayakta kalmak icin ***** kategorisinemi yonelmeliler?
Google Adsense'de kalite ne zaman gelecek? Kupon kullanimi sitelerde ne zaman yasaklanacak? Konu hakkinda geri donus yaparsaniz ve bilgilendirirseniz sevinirim.
Iyi calismalar. Iyi gunler.