hiddenhazard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yer yer katılıyorum sana ama backlinkler eskisi gibi değerli değil adam gidip 1k backlink kasıyor veya daha fazla bununla uğraşacağına bu kadar özgün içerik eklese daha karlı çıkabilir. 100 özgün içerik + en fazla 10 tane pr2 ve üstü backlink= 10.000 kopya içerik+ 1k değersiz backlink diyebilirim.
Aynı şekilde bir yorumu ben de daha birkaç gün evvel kendi forumumda dile getirmiştim. Bunlar doğru tabii.

Bu konu çok yeni değil ama. Hatta zamana bağlı backlink çalışmasındaki hatalar Google tarafından farklı şekillerde cezalandırılıyordu ve Google tarafından backlink politikası konusunda yapılan hatanın itirafı, bu uygulama ile ilgili bazı değişikliklere gidileceğinin sinyalini de veriyordu.

Özgün içerik son 5 yıldır en büyük silahlardan biri olmuştur. Elbette hiç bir etken gibi bu da tek başına yeterli bir etken değil. Kaldı ki backlink için özel çalışma yapmaksızın doğal backlinklerin orta vadede gelmesi, iyi bir genel seo çalışması il kendiliğinden ortaya çıkan durumdur.

"Backlink kasma" dediğimiz konu ise hedef listelerde yer alma sürecini kısaltmaya yönelik bir çalışma olup, zaten bundan sonra temel seo çalışmasını sonlandırmak hüsrana sebep olacaktır. Hiç bir seo çalışması kısa vadede sonlanamaz, oysa ki backlink çalışmaları bunu sağlamaya yönelik. Hatta forumda da sık sık ticari seo işlerinin bu doğrultuda yapıldığını görüyoruz. Büyük yanlış bence.

Bir seo çalışması orta ve uzun vadeye göre planlanmalı. Bu durumda backlink için özel çalışma yapmaya gerek kalmayacağını iddia edebilirim. O zaman algoritmadaki backlink değeri doğal olarak sağlanacak ve etkisi de backlinklerin ömrü gibi uzun olacaktır.

Ben Google'ın temelde backlink programında değişikliğe gideceğini sanmıyorum. Etki yüzdesi de aynı değerde kalabilir hatta. Ancak daha sağlıklı çalışması için oto-denetim mekanizması üzerinde çalışmalar olacağını sanıyorum.

Genel olarak esasında burada hiddenhazard'a katılmış da oluyorum. İçeriğiniz özgün olmalı. En kötü ihtimalle kopya içeriği özgünleştirmelisiniz. Bu, o içeriğin özgününü temin etmek kadar zor olmayacaktır. Bakın bu ipucu hepinizin işine yarayacak...daha evvel kullanmadıysanız.

Unutmamamız gereken şey, emek vermek demek 3-5 kuruşa backlink satın almak ya da keşfedilmemiş sayfalardan "kısa sürede silinecek" backlink sağlamaya vakit harcamak değildir. Emek vermek önce seo projelendirmenize zaman ayırmak demektir. Projelendirme iyi yapılmalı, kendi web projenize uygun seo projesi hazırlanmalı.

Konuyu biraz dağıttım galiba, afedersiniz.