Dediklerine katılıyorum. İran benim mesajlarımda yazdığımda gibi ergenlik çağındaki bi' gençten farksız şu anda. "Asarım, keserim baaak gücüm bu kadar" şeklinde davranıyor İran ama karşısındaki ABD dünyanın şu anlık tek süper gücü. Hangi açıdan ele alırsanız alın; süper güç dendiği zaman ekonomi, teknoloji, ordu, yönetim. Hepsini tek çatı altında algılamanız gerekir.
ABD, İran'a saldırırsa Türkiye'nin mutlak suretle bir taraf seçmesi gerek. İyi ya da kötü. İran ya da ABD. Allah göstermesin ama o gün gelir de yine birileri "askerler ölecek" çığırtkanlığına girerse işte esas o zaman biz kaybederiz. Savaşta, askerlikte duygusallığın yeri yok, olmamalı. Sizin uğruna savaşacağınız şey vatanınız ve ülkenizin ileriki günleri ise bence hiçbir şeyi düşünmemelisiniz.
Ama ben İran'dan ziyade ABD'yi desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Din kardeşliği zırvalarını bi' kenara bırakıp global boyutta düşünürsek -ki öyle olmalı!- İran'ı desteklemek Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmayacak, ziyandan başka.
ABD'nin Irak'taki başarısızlığını Bush'a ve ordu komutanlarına bağlamak gerekir çünkü eldeki tüm teknolojik imkanlara rağmen başarıyı sağlayamayamamak kötü yönetimden başka bir şey değildir. Tabii bir de işin maneviyat kısmı var ki inkar edilemez bir şey bu sonuçta. Suçsuz, günahsız canların bedelini ödedi ABD. Ama yine de dediğim gibi savaş bu sonuçta. Ata'mız ne diyor bu hususta; "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır!".
Savundugun ABD seni terörist olarak görüyor.. ABD ye gidip ucaktan indiginde 2.sınıf insan muamelesi yapıyor..
Ergenlik çağında dediğin ülkenin, senin tarihin kadar geçmişi var.. bilmeden yorum yapmayın.. Araştırın İran hakkında bilgi sahibi olun sonra konuşun.. İran-ABD savası cıkarsa, Asıl bomba senin ülkende patlar bunu anlamıyorsunuz hala..
İranda 25 milyon Türk yaşıyor.. Ata'nın söylemlerini dile getirirken Türklük hakkındaki söylemlerinide düşünün.Kendi Soydaşın Ateş altında yanarken, sen çıkarını düşünüyorsan zaten devlet olamamışsın demektir.. Allaha Şükürki Sizin düşüncenizdeki insanlar bu ülkede azınlıkta..