leet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen farklı bir konu fakat ben olayı sadece İranlılar olarak değil İran'da yaşayan herkesi göz önüne alarak konuşuyorum. Benim için Türk ya da İranlı farketmez, insan insandır.

İran halkını tabii ki destekliyorum lakin İran'ın sürekli olarak düşmani bir tavır sergilemesinden ve elindeki kontrolsüz nükleer güçten rahatsızım. Yarın öbür gün Türkiye'ye saldırmayacağı ne malum?
Sizin söyleminize katılsamda Devletler, insan insandır yaklasımına bakmazlar.. Kendi vatandaş ve ırkdaşlarını her zaman ön plana alırlar.. Savaş durumunda Türkiye'nin İrandaki 25 milyon Türk'ü gözardı etmesi düşünülemez..

Aslında burda konuşulması gereken nükleer gücün kimin için kontrolsüz olduğudur..Rusyanında elinde Atom bombası var ama kimse cıkıp birşey demiyor..İsraildede var,ABD'nin elindede var.. Bu ülkelerdeki nükleer güç kontrol edilebilirmi?..Herşey çıkar savasıdır..ABD çıkarlarına uyanı gözardı eder..Tehdit olarak gördüğünede sopa gösterir.. Aslında sorulması gereken şudur..

Yarın Öbür gün Kürt devleti yanıbaşımızda kurulursa,ABD bizi kenara iterse,Irak'a yaptığının aynısını bize yapmaya kalkarsa ne olacak?.. İranı kötü gösterenler herzaman emperyalistlerdir..İranda Irak gibi parçalanırsa bu bölgede Türkiye ateş altında kalacaktır.