gentleRain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MVC gibi pattern'ları kullanırsan büyük bir zorluk yaşamazsın. Millet dışarıda deli gibi MVC kasıyor.

Ben de MVC bir türkçe framework (çatı?) yayınlamayı düşünüyorum. Ama ne zaman bilmiyorum. Kişisel olarak kullandığım bir MVC framework'üm var. Yaptığı şey, algoritmayı veritabanından, veritabanını dış arayüzden ayırıp olayı 3 katmanlı olarak ele almak. Bir zaman buradaki arkadaşların anlamadığı ve bazılarının küçümsediği ORM burada devreye giriyor işte.

Katmanlı tasarım profösyonel işidir. Sitedeki değişimlerin hızlı olması bir yararıdır ama esas sebebi değildir. Bu konuda kapsamlı bir makale yayınlamak lazım Türkçe'de.

Millet Türkiye'de hala düz çöp kod yazıyor. Türkiye'deki kodlama metodları (makarna kod) yurt dışında çoktan terkedildi.
Yazılımcı programcı farkı buradan kaynaklanıyor işte: Pattern based design ile karşılaştığım gün artık bir programcı olmaktan çıkmıştım, kimse de beni geri döndüremedi, çünkü işin içine bilimsel yaklaşımlar girmeye başlamıştı.
basit yapılarda fonksiyonel kodlamalar daha stabil çözüm bence. gerek Class, gerek ORM karmaşık yapılar içindirki türkiyede insanların bütçesi 300 ytl oldukça düz kod yazan çok olur. yurtdışı ekonomisi ile türkiyenin ekonomisini bir tutmamalısın.Ve merak ediyorum acaba 300 liralık iş alsan orm ilemi uğraşacaksın.