Boyle bir baslıgı acmamdaki nedenlerden bir tanesi genellikle bazı arkadasların bir hevesle aldıkları domainleri yuksek meblaglar ısteyerek satısa sunmaları ve sonrasında sadece reg fiyatına bırakmaları.
Aslında benım sahsı gorusum ki (cogu kısı boyle dusunuyor olabılır) alınan domaınlerin yuksek fiyatla satılabilmesinde en büyük etken ilk olarak isim...
Eger aldıgınız domain 3 harfli ve .com'lu ise satmanız icden bile degıl. Tabiki bunda anlam, harf, sayı ve diziliş unsurları önemli bir etken.
Misal olarak abc.com vs.. gibi bazı dikkat cekici ve akılda kalıcı adresleri alabilirseniz siz satmadan zaten pesınıze duserler...
Ama tabiki bunlar almak o kadarda kolay degıl
Peki bunları neden anlatıyorum?
Bu işe yeni başlayan arkadaslar (misal ben) ilk olarak yaptıkları hata önemli adreslerin yan sanayi gibi uzantılarını almak
Bu sekılde alınan adreslerin su ana kadar ben bir faydasını görmedim. (Bu ilerde görmeyecegınız anlamına gelmez)
Cunku zaten ünlu ve bır yere gelmıs fırma, sırket vs.. kurumlar adreslerını almıs, belırle bır yere gelmıstır.
Peki Ne Olabilir ?
''Ben domaın alıp-satarak para kazanmak ıstıyorum'' dıyenler ıcın önlerinde bana göre 2 secenek var.
1-) Aldıgınız domaın'in ya pr'si ya hiti yüksek, yada ismi favori olcak...
2-) Aldıgnız domainin eger Pagerank'ı 0 ve hiçbir hiti yoksa yapacagınız tek sey
Emek verip o siteyi yüksek bir hite ve seviyeye cıkarmak Bu sıralamanın uluslararası bir dayanagı yoktur
R10.NET'te Domain satış bölümüne baktıgınız zaman bunları anlayabılırsınız.
İlk başta ta söylediğim gibi bu baslıgı acmamdaki en büyük sebep, bu işe yeni başlayan arkadaşların bu konuda dikkatli, secici ve özenli olmalarını saglamak.
Bu düşüncelerin hepsi kendime ait. Karsı cıkabilecek arkadaslar olabilir. Domain konusunda tecrübeli arkadasların burada görüşlerini belirterek faydalı olmalarıda büyük bir fayda saglayacaktır
Sevgiler Saygılar...