bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bununla ilgili biraz araştırma yaptım ve debian için kurulumu yaptım. Önce bulduğum makaleyi paylaşmak istiyorum.

Yukarıda anlatıldığı gibi kurulum başarı ile tamamlandı. Sizinde dediğinizi gibi mantık aynıymış fakat vnc viewer ile ipnumaram:1 şeklinde bağlanmaya çalışıyorum ( isim ile bağlanın yazıyor ama o nasıl olacak anlamadım )fakat şu hata çıkıyor :
Error "unable to connect to hotst: Connection refused (10061)"
Kurulumda bir hata olduğunu düşünmüyorum . Çünkü vncserver komutunu kullandığımda çalıştığını görebiliyorum. Fakat Serdar Bey makalesinde :
New 'X' desktop is debian:1
şeklinde çıkacağını söylemiş ve buradaki 1 rakamını değişken vermiş. Bu kısım bende şu şekilde çıkıyor :
New 'X' desktop is bondcemil1:1
Bunu biraz araştırdım ve sorun değilmiş galiba

Bunda değişik olarak modermimizde port açmamız gerekiyor. Nat'tan Serdar Bey'in dediği 5901 portu açtım. ( hatta 5902,5800,5900 portlarını da açtım) Ama hala aynı hatayı alıyorum. Hata için açıklama yapılmış ama ingilizce yetersizliğinden dolayı anlayamadım.
VNC Viewer : Error "unable to connect to hotst: Connection refused (10061)"
VNC Viewer : Error "unable to connect to hotst: Connection refused (10061)"

Sorunu nasıl çözebilirim ?

xauth:  creating new authority file /root/.Xauthority
New 'X' desktop is bondcemil1:1
Starting applications specified in /etc/X11/Xsession
Log file is /root/.vnc/bondcemil1:1.log

ip adresi ile de bağlanabiliyor olmanız gerekli. Sunucu adını yazmak zorunda değilsiniz. Debian üzerine pek araştırma yapmadığım için çok net cevaplar veremeyeceğim fakat. Çözemediyseniz sunucu bilgilerini özel mesajla gönderin bir kere deniyeyim. Haber edeyim size...