Bu foruma, "Uranus" olarak kaydolmak isterdim, ama nedense bir türlü onay alamadım.
Öncelikle, hemencevir'in sahibi olarak, bu başlığı açan o hiç tanımadığım arkadaşa teşekkür ederim. Çok duyarlı davranmış.
Daha sonra, hem burdan destek veren, hemde "Maruzat.com"'a katılarak manen yanımızda olan tüm "r10.net" kullanıcılarına teşekkür ederim.
Zaten, benimde aradığım, ihtiyacım olan şey "manevi" destekti. Şu kısa sürede onuda fazlasıyla aldım.

Bazı kullanıcı arkadaşların, HÇ'nin teknik donanımı ile ilgili sorular sorduğu dikkatımı çekti. Eh, ne de olsa burası bir webmaster platformu, son derece doğal. Açıklayayım.

Sözü geçen o çatı katında, 4MB türksat+2MB TTnet olmak üzere toplam 6MB bağlantım var. Toplam 1.5 upload hızı eder. Birbirlerine yedek olmaları açısından, tüm bağlantımı tek bir servis sağlayıcıdan almadım. Karşılıklı kıyaslamamı isterseniz, Türksat'tan çok daha memnunum. Bu işe devam edersem, Ataşehir'e taşınmayı düşünüyorum. Orada Quicknet'in 100/5 hatlarını kullanabilirim.

Herşeyden önce, "Serverımın" yanındaki masada olmasından son derece memnunum. Bir site sahibinin kendi serverına sahip olması, site sahibi olması kadar güzel bir duygu.
Hele, son derece yoğun çalışan, problem çıkaran, günde 3-5 kez kilitlenen, sürekli güncellenmesi gereken bir siteye sahipseniz, bu duygununda ötesinde gereklilik haline geliyor. Yoksa, tüm günüm, hosting firmalarına ticket açmakla geçebilirdi. Halbuki şimdi, masamdan kalkıyor, reset atıyor, 2 dakikada yeniden çalıştırabiliyorum.
Tabii bunun birde nasıl bir server olduğu var, ağız alışkanlığı ben buna "server" diyorum ama, bu aslında birbirine paralel olarak bağlanmış, tek bir bilgisayar gibi çalışan 4 ayrı AMD 3200 bilgisayardan oluşuyor. Masamdaki 5. bilgisayar ise, tüm sistemi kontrol ediyor.
Şu sıcak yaz günlerinde, öğrenci kullanıcılarım gelmeyince, sitedeki yük epey azaldı. Ama Mart ayı olsa idi, bazı günler çeviri sayısı 200.000'i geçerdi. Milyonlarca cümle, yüzmilyonlarca kelime... 4 bilgisayarında CPU kullanımı tavana çıkar, saatlerce yerinden oynamadan o şekilde kalır. Arada ısınan kilitlenir, o soğuyuncaya kadar kendi bilgisayarımı yedek olarak sisteme bağlarım. 89$'lık kiralık bir serverın bu yükün altından kalkacağına inanıyormusunuz sahiden?

Tekrar teşekkür ederim.