Mrb arkadaşlar.

Uzun süredir web tasarım (photoshop, html, css cart curt) ve programlama (php + asp) ile ilgileniyorum. Bu süreyi 5 6 yıl olarak belirtebiliriz. Son dönem tasarım teknolojilerini, trendlerini, stillerini ve geliştirmeleri takip ediyorum. Fakat inadım inat sadece kendime iş yapıyorum. Örn bi kişisel blog.. Yada ayda yılda bir biyere site lazım olur o tip işler. Yani tutupda bir tasarım sitesi açıp, oradan kurumsal kişisel siteler yapma yoluna girmedim. Nedense bana uğraşlı zahmetli bir okadar da ucretleri düşük geliyordu.

Aranızda gerçekten çok sağlam işler çıkaran çok geniş müşteri portföyü olan yetenekli arkadaslarımız var. Kendilerine ait küçüklü büyüklü tasarım firmaları, grupları vb. var. Merak ediyorum da bu işlerden gerçekten kazanılıyormu? Yani statik, tasarım ağırlıklı html den oluşan bir iş müşteriye nekadara patlıyor? Artık önüne gelen bu işlere atılıyor piyasada fiyatlar düşüyormu bu yüzden?

Ve gerçekten bu sektörde müşteri varmı? Yoksa ayda anca 1 2 iş mi geliyor. Yoksa müşterilerinizin çevresi sayesinde önere önere sürekli işmi geliyor? Eli boş bu işten anlayan biri gerçekten bu işten ekmek yiyebilirmi? Biraz ipuçları verirseniz çok sevinirim Şu sıralar ek gelire ihtiyacım var neyim var neyim yok sermem gerekiyo anlaşılan.

Şimdiden teşekkürler tüüüm cevaplarınız için.