selamlar, ben serdar camlica, 3d art sanatçısı ve müzisyenim. çalışmalarımı 3dfiction.com ismindeki web sitemde 1998' den bu yana yayınlamaktayım. 3dfiction.com ingilizce ve uluslararası bir 3d art sitesi. çalışmalarımının arasında uluslararası ödüllere sahip olanları ve yine yurtdışında bazı sergilerde, yayınlarda ve bir çok internet galerisinde yayınlananları oldu. en son olarak ise bu 3d art çalışmalarımdan oluşan 12 dakikalık kısa metrajlı bir müzikal, animasyon film yaptım. ntsc dvd formatında ve 5.1 surround sese sahip olan awaken isimli bu çalışmamı web sitemden yakın bir süredir downloadable dvd olarak satmaktayım. bu şekilde e-commerce ilede amatörcede olsa tanışmış oldum. websitem şu anda günlük 800 civarı unique visitors' e sahip ve bu rakkam sürekli artıyor. satışımı paypal ile gerçekleştiriyorum. satış fiyatım $6.95 paypal komisyonundan sonra $6.38 kalıyor. satış rakkamıma gelince ağustos ayında 14 adet satıldı. satın alan ülkeler ve oranlar ise aşağıdaki gibi.
United States x 8
United Kingdom x 2
Australia x 2
Denmark x 1
Mexico x 1
burada tüm bu detayları yazma sebebim, uzun süredir test ettiğim ve artık oturduğuna inandığım bu dowloadable dvd satış sistemimi geliştirmek. kendim bir çok yöntem deniyorum. sanat, wallpapers, screensavers vb. sitelere başvurular yapıyorum. visitor sayımı arttırmaya çalışıyorum. ancak asıl olarak sanat ve müzikle uğraşan biri olarak tek başıma hızlı ilerlemem mümkün olmuyor. bu noktada sizlerlede affiliate programı tarzında bir çalışma yapabileceğimizi düşündüm. eğer web siteniz' de bir banner' imi yada 3d art çalışmalarımdan birini, ölçüsünüde beraber belirleyebiliriz, 3dfiction.com' a linki ile yayınlarsanız sizden oluşan her satışı %50 olarak bölüşürüm. $6.38 / 2 = $3.19. benzer affiliate programlarını allposters.com vb. sitelerde görmüşsünüzdür. yoğun bir satışım olmadığı için bazı şeyleri manuel olarak yapıyorum. yani satış gerçekleştiği zaman bana paypal' dan ödeme bilgisi maili geliyor. satış işlemi sonrasında teşekkür ve download bilgilerinin (url, user name ve password) 12 saat içinde ellerine geçeceği yazan bir sayfaya yönlendiriyorum. bu şekilde satın alan kişinin ip bilgisi'nide bir php kodu ile bir txt dosyama yazdırıyorum. (ülke bilgilerinide bu şekilde buluyorum, yoksa paypal bu tarz bir ip yada ülke bilgisi vermiyor). size vereceğim link koduda aynı mantıkta sizinde sizden çıkan ziyaretçinizin ip' sini yazdırıp, satış işlemim olduğunda satın alan ve sizden gelen ip eşleşiyorsa satın alana download bilgilerini gönderirken sizinde paypal accountunuza $3.19' ı beraber gönderirim. bu arada tüm kendi satış log'larımıda size açıp sizinde kontrol etmenizi sağlayabiliyorum. bu bulduğum en basit sade affiliate sistemi. çok daha detaylı affiliate php scriptlerinede rastlıyorum. sizin istediğiniz herhangi bir scriptide kullanabilirim. dediğim gibi ilk defa böyle bir sistem deniyorum. bazı testler yaptım. sorunsuz bir şekilde çalıştı. böyle bir ortaklığı düşünürseniz pm atabilir,
serdarcamlica@hotmail.com adresinden gerek msn gerek email yoluyla iletişim kurabilirsiniz.
saygılar,
serdar camlica
3dfiction.com