Benim anlamdıramadığım konu şu ve Kerem'de aynı konu üzerine vurgu yapmakta.

Faaliyet belgesi alanlar iki gruba ayrılmakta ve o iki grupta kendi arasında ayrılmakta.

1-) Maliyeye kaydı bulunupta, faaliyet belgesine sahip olanlar.
A-) Şirket olarak vergi levhası olup, faaliyet belgesine sahip şirketler.
B-) Şahıs firması olarak vergi levhası olup, faaliyet belgesine sahip kişiler.

2-) Vergi levhası olmayıp, faaliyet belgesine sahip olan kişiler.

Maliyeye kaydı olup, vergisini veren, sorumluluğunu yerine getiren kişilerin yanında - maliyeye kaydı olmayan kişiler listede yer almakta.

Şimdi komik ve gülünç bir durum var. Vergi verenlerle, vergi vermeyenlerin aynı listede ve aynı şekilde bir belgeye sahip olması gülünç değil mi?

Bende firma değilim, olacağım inşallah. Benim faaliyet belgem yok, ancak benimde hemen almak için can atmam gerekir dimi ?

İnsaf, millet satışını yaptığı her hizmet için %18 vergi öderken, çalışan parası öderken, elektrik su parası öderken, kira öderken. Diğerleri ise hiçbirşey ödemeden ve en önemliside maliyeye kaydı bulunmadan iş yapıyor ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından faaliyet belgesi veriliyor. Ne güzel iş.

Tekrar tekrar söylemek istiyorum, madem tib bu şartlarda faaliyet belgesi veriyor. Bu şartlarda biri olarak faaliyet belgesi almak için koşacakların arasında ilk ben gelmem gerek ama öyle yapmıyorum. (Mantıksız bir durum var ortada)

Eğer öyle birşey yapar isem onca vergi levhası bulunanlara saygısızlık yapmış olurum.
İyice araştıracağım, neden bu şartlarda faaliyet belgesi veriliyor diye. 20'sine kadar böyle vermeye devam ederlerse, bende alırım. (Firma oluncaya kadar.)

Kişinin vergi levhası yok, faaliyet belgesi var. Nerde kaldı bu faaliyet belgenin amacı? Suc işleyenleri tespit etme amacı?

SON OLARAK Yer Sağlayıcıları sayfasında şöyle bir bilgilendirme var '' faaliyet belgesine sahip yer sağlayıcıları (ticari amaçla hosting hizmeti verenler)'' diyor. Adı üstünde ticari amaç ve işin içinde para yer almakta. Madem bunu belirtiyorsunuz, vergi levhası zorunluluğunun olması gerekmekte.

Neyse, iyi akşamlar.