Yazıyı bana yazmadığınızı bilsem de bir kaç cümle yazma ihtiyacı hissettim.

Herşeyden önce forum içerisinde yazı yazarken bu tarz gereksiz sertlikler içeren cümleler kullanmanız hoş değil. Yazdığınız cümleleri de mümkün olduğunca noktalama işaretleri ile birbirinden ayırın ki ne demek istediğinizi tam anlayabilelim.

İyi niyetli bir soru sormuşsunuz fakat soruyu sorarken sizin de suçunuz var. Salt olarak karşı görüşünüzdekini suçlamayın.

Sizin suçunuz;
- Forumda defalarca konuşulmuş bir konu bu. Biraz araştırma yapsaydınız birebir aynı olmasa da konunuza yakın çok mesaj bulabilirdiniz.

- Sunucu yönetmeyi göze alacak kadar bilginiz varsa bu piyasayı ve işleri az çok biliyorsunuzdur. Bu tarz yapacağınız bir çalışmanın ilk başta ekonomik bir çözüm olmayacağını bilmeniz gerekliydi.

- Foruma yazdıysanız herkesin sizinle aynı görüşte olmasını, herkesin sakin bir yapıda olmasını bekleyemezsiniz. Sebebi de burada senelerini bu işlere adamış insanlar var. Bu insanlar bu tarz düşünülmeden sorulmuş sorulara kızıyor. Bunu artık bu tarz konu açacak kişilerin bilmesi lazım(genel olarak diyorum). İnsanlar senelerini veriyor, milyarlarını verimerkezilerine döküyor, gecesini gündüzüne katıyor birisi çıkıp evden bunu şöyle yapacağım diyor. Bu tarz konular görünce o insanların da doğal olarak sinirleri bozuluyor. Bozulma sebebi de "biz senelerdir kasıyoruz, uğraşıyoruz. Adam çıkmış araştırmaya tenezzül etmeden burda konu açıyor" düşüncesidir. Bunda kısmen de olsa size karşıt düşüncedeki kişi haklı. Peki ben öğrenmeyecek miyim? Bilmiyorum diye suçlu muyum? diyebilirsiniz. Hayır suç sizde de değil. Üzerinde konuştuğumuz sektör su yüzüne yeni çıkan bir sektör. Gerçekten işinin hakkını verenler sayılı. Bu noktada bilinçlendirme çalışmaları da yok. Kısa vade de olacağını da düşünmüyorum. Bu konuda yapılabilecek tek şey şimdilik oturup herşeyi enine boyuna hesaplayıp güzel konular açıp can alıcı sorular sormak. İnanın bu sektördeki herkesin güzel sorulara cevap vermek için yarışacağına eminim. Fakat garip garip sorulara da takılacağına eminim.

Konuyla ilgili sorumluluk sadece konuyu açıp bu yönde görüş bildirende. Çünkü konuyu açıp soran sizsiniz cevaplara hazırlıklı olmanız gerekli.

Projeproje'nin bu kişilik yapısını kabul edebiliriz etmeyebiliriz fakat onun da eğitim, anlatma metodu bu 30undan sonra insan değiştiremez kimse. Rahatsızlığınız varsa burada böyle yazı yazmanın anlamı yok. Yönetime şikayet edersiniz olur biter.

Konuyu açan arkadaşa salt olarak suçlusun demiyorum fakat konuyu açarken sorumluluk sizdedir. Mesajlarınızı ona göre yazmalısınız insanların size verecekleri cevapların ciddi olması sizin araştırmanızın derinliğine bağlıdır. Eğer araştırma yapmadan açarsanız böyle oluyor malesef

hayaletimsi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir konu actım bilgi sahibi olmak icin bosbogaz insanlar gelip hemen basladılar lagalugaya bilgi vereceksen ver vermeyeceksen ceneni kapa kardesim sanane pc benim degil mi istersem sunucu yaparım istersem satarım seni ne ilgilendirir sen bişi biliyosan söyle bir fikrin yoksa konuyu kirletme burası bir webmaster platformu bazı kullanıcılar buraya paylasim amacıyla
üye oluyor bunu unutma senin ne işin var burda cocuk parkı olmus burası senin yerin farklı zeka fıskiriyo sende bu kadar cok bilgin varsa bilemiyorum yani konuyu alakalısız yerlere ceken sensin bilgin varsa paylas yoksa anladın sen onu....