Aytac adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tasarım olmadan programlama'nın yapılması ve tasarım bittikten sonra programlama tasarıma entegre edilmesi çok zor birşey. PHP dili ASP gibi değilki tasarıma entegre edilsin ozaman hayali bir programlama yapılacak. Tasarım olmadan programlama olmaz olursada tasarım bittikten sonra herşey en baştan başlar. Bence önce tasarımı bitirip bir programcı arayın.
MVC gibi pattern'ları kullanırsan büyük bir zorluk yaşamazsın. Millet dışarıda deli gibi MVC kasıyor.

Ben de MVC bir türkçe framework (çatı?) yayınlamayı düşünüyorum. Ama ne zaman bilmiyorum. Kişisel olarak kullandığım bir MVC framework'üm var. Yaptığı şey, algoritmayı veritabanından, veritabanını dış arayüzden ayırıp olayı 3 katmanlı olarak ele almak. Bir zaman buradaki arkadaşların anlamadığı ve bazılarının küçümsediği ORM burada devreye giriyor işte.

Katmanlı tasarım profösyonel işidir. Sitedeki değişimlerin hızlı olması bir yararıdır ama esas sebebi değildir. Bu konuda kapsamlı bir makale yayınlamak lazım Türkçe'de.

Millet Türkiye'de hala düz çöp kod yazıyor. Türkiye'deki kodlama metodları (makarna kod) yurt dışında çoktan terkedildi.
Yazılımcı programcı farkı buradan kaynaklanıyor işte: Pattern based design ile karşılaştığım gün artık bir programcı olmaktan çıkmıştım, kimse de beni geri döndüremedi, çünkü işin içine bilimsel yaklaşımlar girmeye başlamıştı.