Merhaba arkadaşlar..
SEO konuları anlatılırken her zaman özgün içeriğin altı uzun uzun çizilir.
Aslında bende 4-5 ay öncesine kadar bu yalana az da olsa inanıyordum..Çünkü google örümceklerini insan zekasına eşdeğer olarak görüp her faktörü ince eleyip sık dokuduklarını düşünürdüm..
4-5 ay önce bir site ile karşılaştım.Reelden tanıdığım bir arkadaşın meğerse 2004 yılından beri hazır script ile kurduğu bir sitesi varimiş..
Üstelik domainide her yıl yenilemiş..
Bende karşılaşınca baktım tonlarca içerik var...
Yaklaşık 80 sayfa var.Her sayfada abartmadan söylüyorum en az 7-8 sayfa yazı var...
Ve bu yazıların hepsi orjinal içerik , arkadaş sağolsun erinmemiş , yorulmamış sürekli içerik yazmış..İçeriğide dini konular.Üstelik bu dini konuları nette araştırdım bir benzeri daha yok..
Bu içerikleri kendisinin yazdığını öğrendiğimde " bu adam benim işle uğraşssa bu azimle 1 yıla kalmadan webmaster dünyasının en iyilerinnden biri olur diye düşündüm..."
Ama öyle değilmişki 2004 yılından beri hiç kapanmayan sürekli yenilenen içeriğe google sadece pr1 vermiş.Üstelik direkt konu adını aratmama rağmen binLErce backlinki bulunan alakasız spam içerikli siteler sayfalarca üstte çıktı...
Yani google algoritması zannetiğimiz kadar zeki değil,hatta zeki bile diyemeyiz.İnternette hiç olmayan konu adını aratıyorum , ilk sırada çıkması gerekirken sadece konu adındaki bazı kelimeler , sayfaya dağınık şekilde yerleştirilmiş diye spam site önde çıkıyor...Üstelik buspam sitelerden onlarca var...
Bu sayede artık tek işimin backlink almak ve ufakta olsa spam yapmak olduğunu anladım web sitelerim için.
Artık içerik özgün felan takmıyorum: )
Atlayarak geçtim biraz inşallah anlaşılmıştır...