İşte bütün sır ve yöntem bu.

Tabi bunu uygulayabilmeniz için bazı püf noktalar var.

Bu püf noktalarına uymazsanız başarılı bir sonuç elde edemezsiniz.

1. Püf noktası: Rica bölümüne (1. satır) şifreli bir giriş yapmalısınız ki, yazdıklarınız gizlensin.
Bunun için Rica satırına gi.(nokta) yazıyorsunuz siz noktaya bastıktan sonra program devreye giriyor ve,
siz ne yazarsanız yazın gerisini kendisi dolduruyor. Yani siz gi. yazdığınız anda program sizin, şifreyi bilen biri olduğunuzu anlıyro ve ekrana giz yazıyor. Siz gi.üç bardak var yazdığınız halde ekranda "Gizem lütfen aşa..." şeklinde bir metin gözüküyor.

2. Püf noktası: Rica bölümündeki tam soru metni (?) soru işareti görünene kadar yazılmalıdır.
Bu nasıl olacak diyebilirsiniz. Örneğin sorunun cevabı benim adım olsun. Yanınızdaki meraklı arkadaş ısrarla, benim adımı bilsin benim adımı bilsin diye ısrar ediyor. Ve arkadaşınızın adı Ayşe olsun. Siz Rica satırına "gi.Ayşe" yazıp alt satıra geçmeyeceksiniz. (En azından space tuşuna basarak üst satırdaki soru kısmının kendiliğinden tamamlanmasını (?) soru işareti görünene kadar sağlamalısınız. Yani o satırda tam olarak şu görünmeli: "Gizem lütfen aşağıdaki soruma cevap verirmisin?" bundan sonra alt satıra geçerek, soruyu yazabilirsiniz.

3. Püf noktası: İlk 2 püf nokta ile işinizi görebilirsiniz. Yani, 3. püf nokta biraz daha profesyonelce bu işi yapmak isteyenler kullanabilir sadece. Ancak, işi biraz daha ilerlettiğinizde, etrafınızdaki insanlar etrafta kamera m var, biri senin yerine mi yazıyor? masanın altında başka bi klavye mi var, bi dinleme cihazı mı var, internetin diğer tarafında bu soruları cevaplayan biri mi var? diye merak etmeye başladığında elinize de dikkat ediyor ve acaba elinizle bir hile mi yapıyorsun diye merak ediyorlar.
İşte bu nokta da 3. püf nokta devreye giriyor.
Örneğin rica kısmına gi. yazdıktan sonra ekrana çıkacak olan cevabı yazdınız. Cevap 'ta "bardak var" oldu. Oysa ki, bu cevap çok kısa ve devamında ekrana "Gizem lütfen aşağıdaki soruma cevap verirmisin?" çıkması için uzunca space(boşluk) tuşuna basmanız gerekecek. Oysa bunun yerine (-) tire işaretine tıklarsanız bundan sonra bastığınız tuşlar cevap ekranaında görünmeyeceği için işiniz kolaylaşacak, parmaklarınıza bakanlar birşey anlamayacaktır.

Kaynak:Gizeme Sor, interaktif ruh sistemi, Gizem sizi cevaplasın. Asla bir kahve falı gibi düşünmeyin, bir nevi medyumluk, ya da tarot değil bu. Başka birşey. Gizemin sırrı. Astrologlar bile şaşırıyor, astroloji de değil bu.