İlk sitemi açtığımda ilk ay bir host satın almıştım (senelik). Sonra sorunlar nedeniyle başka hosta taşımıştım.
-Bu sefer olmaz dedim yine senelik aldım 2 ay sonra kesintilerden ötürü değiştirdim.
-Bu sefer kaliteli hosttur dedim bir yere taşındım. 1 ay sonra makinaları kapandı sitemin yedeklerini almamışlar. 2 ay geriye döndüm.
-Ardından bir yerle anlaştım 3 ay sonra memnun olmadım.
-En son netinternete geçtim reseller'a 4 ay iyi bir hizmet satın aldım. 4 ay sonunda cpudan ötürü taşınmamı rica ettiler. (haklı olarak)
-Bir kaç arkadaş sunucuya geçtik. Çok memnundum 2 sene kaldım. Cpudan ötürü şutlandım

-Kendi sunucumu kiraladım. MUTLUYUM MUTLUSUN MUTLU
Başta web alanı bandwith vs. nedir ne işe yarar saatlerce ona buna sorardım. Bu haldeki bir webmaster'a cpuyu loadu sunucu optimizasyonunu nasıl anlatacaksınız
Gayet normal şeyler bunlar. Hostingin de hatası yok müşterinin de. Hostingin yapması gereken şey cpu durumunu izah edip değiştirmesi gerektiğini söylemeli. Çözümün vps yada sunucu olduğunu belirtmeli ve gerekirse bazı şirketleri önermeli hatta gerekirse biz taşırız herşeyiyle ve sizi yetkiliyle iletişime geçiririz şeklinde davranmalıdır.
Bu şekilde düşünceli olanlar başarılı oluyor. Netice olarak en kolay görünen iş bile kolay değildir.