Blackcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardes sen ne yapmaya çalısıyorsun yaa amacan ne oğrenebilr mıyım ben buraya bir konu açtım değil mi belki hayatında piyasadaki scriptlerden kullananlar war ve yorum yazcaklar bu iyi bu kotu diye ben bunu onun için açtım gelip senin konumu pisletmen için değil
Bak arkadaşım öncelikle karşındaki insanlara saygın olsun.

Marmara çok güzel söylemiş.Hazır scriptlerle büyük projeler yapmanız imkansızdır.Birazcık piyasa araştırması ve proje yönetim konularında akademik bilgiye sahip olsanız zaten bu fikirden vazgeçerdiniz.

Sizin bahsettiğiniz yonja türünde projelerin sermayeleri en az 50 bin dolardan başlıyor.

Projelerin kendine has olmaları (mesela facebook mesela yonja) zaten onların tutulmasına sebebiyet vermiştir.Yani siz bir arkadaşlık sistemi sunduğunuzda insanlara diğer sistemlerden farklı birşeyler sunabilmelisinizki tutsun.

Wa-rez ya da kopya scriptlerle diyelimki bir site açtın.Bu sitenin tanıtımını nasıl yapacaksın.Sunucu masraflarına gelelim.Mesela senin örnek verdiğin yonjanın anlık 15 bin online üyesi olduğunu düşünürsek bu sitenin ortalama aylık sunucu masrafı en az 20-30 bin ytl nin üstündedir.

Falanda filan.Yani özetle bir projeye girecekseniz Mutlaka özgün scriptler olmalı.Özellik bakımından diğer benzerlerinden daha güzel şeyler sunmalı.

İyi tasarım ve planlama olmalı.Reklam ve barındırma bütçeleri iyi ayarlanmalı.Falan filan..