Ben kötü çocuk olarak ufak bir eleştiri getireyim. Öncelikle sektör seçimini sadece paraya odaklayarak mı yoksa bu konudaki tecrübelerinle para kazanmak için mi yaptın öğrenmek isterim. Eğer paramla para kazanırım düşüncesindeysen bu sektör hizmet sektörüdür, tecrübesiz para çöpe gidecek paradır. Aksi durumdaysa zaten bu konuyu açmana bile gerek yok. Eğer gerekli altyapı, gerekli sermaye ve bilgi birikimi var, bu işi ekip halinde yapacaksan fiyatlar önemli değildir. Zaten piyasanı forumdaki fiyatlara göre değil, şirketini ayakta tutmak ve gider analizleri sonucunda hesaplamalısın. Onlar 3 e satıyor ben de 3 yapayım dememelisin.

İkinci bir eleştirim de konuya mesaj yazan arkadaşlara, kurumsal çalışmayı henüz kavramadığınızı görmekteyim. Kurumsal çalışmayı .com.tr uzantılı domainler host etmek sanıyorsunuz. Kurumlarla çalışmak olabilir belki ama kurumsal çalışma bu demek değildir. Bunu da ben anlatıyorsam size zaten bana karşı olan agresif tavrınızla yazımı dikkatle okumayacaksınızdır. O yüzden bunu başka bir bahara bırakıyorum.

Bir de bir web host fiyatı disk alanına göre hesaplanmaz. Disk alanı sizin ana maliyetiniz değildir. Bunu daha önce benim aracılığımla satış yapan birisi de söylemişti. "Ersin şimdi ben 50 ve 100 MB host için ne fiyat vereyim müşterilere?" Ben de dedim ki "50 MB olana 100 $ derken 100 MB olana 50 $ söyle." Adama sonra işin aslını öğrettim ama ilk başta manyak mı bu adam demiştir kesin.