Tahsin ALTAY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuya yazmayacaktım fakat artık dayanamadım.
Arkadaşlarla ilgili kötü bir yorum yapmayı asla istemiyorum. Sonuçta iyi-kötü meslektaş sayılırız. Fakat bu tip durumlarda telefon kapatmak çözüm değil. Buraya yazı yazmadan önce sitelerindeki telefonları aradım. Millet ulaşamıyoruz diyor acaba yalan mı yoksa gerçek mi diye. Eğer telefonu açsaydılar bu amaçla aradığımı söyleyip geçmiş olsun dedikten sonra kapatacaktım. Fakat iki telefon numarası var ikisi de kapalı. Bu gerçekten kötü bir durum. Ofis(var mı yok mu bilmiyorum) adresi falanda yok. Bunu da mutlaka ayarlasınlar. Müşteriler ofise gitmek, en azından bilmek ister.
Bu işler malesef kolay işler değil. Onun için bir yere çamur atmadan önce iki kez düşünsün herkes. Grey hosting de ismail olduğu sürece kimse madur olmaz.Sorun yaşarsınız belki fakat telafisi için uğraşır. Ben İsmail ve Fatih'in kişiliklerine her türlü garantiyi veririm.
Bizlerinde makinelerinde sorun oluyor, bizlerinde diski patlıyor, çatlıyor(nadir de olsa). Önemli olan ortadaki sorunu kısa sürede çözmek.Böyle bir durumda yapılacak en mantıklı çözüm, uzaktan erişemiyorsanız veri merkezinden ücretsiz, ücretli nasıl veriyorsa artık destek istemektir. Desteği isterken mutlaka bu işin bitiş süresini net bir şekilde isteyin. Eğer bu bitiş süresini veremiyorlarsa sizde sunucunun başına gidin bekleyin.
Eğer çalıştığınız veri merkezi bizimki gibi ücretli bile destek vermiyorsa artık yapacağınız tek şey yaya, arabayla, uçakla artık nasılsa sunucunun yanına gidip çözüm üretmek. Bundan başka çareniz yok.
En basit örneği kendimden vereyim. Geçenlerde bir müşterimin(arkadaşımın) sunucusundaki disk patladı. Edirne istanbula 250 kmlik bir mesafe. Normal seyrinde giden bir araç 2,5 saatte mecidiyeköye ulaşıyor. Fakat işin aciliyetinden dolayı gece 2 de yola çıkarak 1 saat 15 dakika da istanbula ulaştık 2 saat içerisinde yedek diske işletim sistemi kuruldu ve yedekler aktarıldı(20 gb) ve hesaplar tek tek açıldı sadece bir tanesinde geçici bir sıkıntı oldu onuda az uğraşarak yine gün içinde çözmüştük.
Eğer bu işi yapıyorsanız aldığınız paraya değil harcamanız gereken paranın hesabını yapacaksınız. Her an sunucunuzun başına gitmeniz gerekebilir. Her seferinde bu masrafı karşılamalısınız. Param yok, kredim bitti, kontürüm yok tarzı şeyleri kaldıracak bir meslek değil malesef bu. Onun için bu işi tam anlamıyla yapmak isteyip de yapamayan arkadaşlara tavsiyem, alt yapılarını oluşturmadan hızlı ilerlemeyi düşünmesinler.
Yenigüne tekrardan geçmiş olsun. Bence veri merkezine gidip orada sunucunun başında olmalıydın. Hiç bir işlem yapmasanda, yanındaki kişiler yapacak da olsa başında durmalısın. İş senin işin ordaki kişinin bir sürü işi var nasıl uyarına gelirse öyle yapar. Tek hatan bu onun dışında disklerle ilgili sıkıntılar olabilir.
Grey'in bence hatası yok fakat illa hatası var diyeceksek . kendi diskini makineden aldıktan sonra serviste makineyi bir kere açıp baksaydılar iyi olurdu. Makine geldi mi gelmedi mi gördükten sonra kabine yerleştirmek her zaman iyidir.
Herkese tekrar tekrar geçmiş olsun.
Zaten ben hiç bir şekilde ne greyi suçladım nede ismail beyi. Onlar yapılmayacak kadar işler yaptılar.. Bizlerin mağdur olmaması içim yedekleri attılar.. Tek iş yenigüne kaldı onlarda siteleri açacak ama nerdeee