iyi de sen yurt dışında popüler diyorsun. ben yurt dışında dönen piyasayıda çok iyi biliyorum. bizim ite kaka 2000ytl'ye aldığımız işi adamlar tek teklifle belkide pazarlıksız havada 6000$'a alabiliyorlar.

css galerilerini geziyorum. adamların sitelerine ağzım açık bakıyorum. bizim geliştiriciye vermeye kıyamadığımız paranın belkide iki katını grafiker için harcıyorlar. geliştiriye verdikleride cabası. Açıkça bu yazdıklarında sadece fikir sahibi olduğum ama kullanacak kadar bilgim olmayan bir tek ORM var. Müşteri'nin tavrına görede bir çoğunu göreceli uygularım. Adam bana sıkı pazarlık yapıyorsa bende ücretine göre iş çıkarırım. Her halukarda 4, 6 ve 8. maddelere uyarım ama ORM dışında kalanları dediğim gibi göreceli yaklaşırım.

Bu durumdan vicdanımda oldukça rahat. sence haksız mıyım? ben haklı olduğumu düşünüyorum. Çok değil daha dün gece verdiğim rakama uçuk bir rakam önerdi müşteri. neredeyse verdiğim fiyatın %70 aşağı bir ücreti (utanmasa bedava yap diyecek derecede) önerdi. anlaşmadım, ama anlaşsaydımda eminim ki 2 saatte bitirilecek şekilde kod yazardım.