5. madde günümüzde gereksiz.
1., 2., 4. ve 7. madde için verilen işin fiyatına göredir. kimse 3-5 kuruş için uğraşmaz. Söyler misin buradaki komik rakamlar için sen uğraşır mısın?
8. madde ise çok gereksiz. Bazen özel olarak kodlar (müşteri talebi doğrultusunda) sıkıştırılır.
şimdi bunları buraya yazmak kolaydır, güzeldir. ama uygulamak? Burada seçeceğim bir konuyu bana anlaşılan fiyat ile bu belirttiğin maddelerde yazabilecek misin merak ediyorum?
Birincisi geniş sistemlerden bahsettim zaten. Geniş bir sistem min. 2000 bütçeli veya daha fazla sistemlerdir.
İkincisi, bir kere bunlara uyduğun zaman yazılmıcı olarak zaten bir süre sonra kod yazman daha kolay hale geliyor
ORM bu çağda gereksizdir demek hatadır. Bütün profösyonel framework'ler ORM üstüne duruyor. Yurt dışında ORM hayli popülerdir. Zaten yazılımcı açısından da ziyandır her seferinde SQL yazmak, küçük hataları ayıklayana kadar her seferinde zaman kaybedersin. ORM performans proof değildir, sözgelimi çok karmaşık bir JOIN - SQL düz yazılabilir, ancak bu %90ı ORM'e oturtulabilecek
Java dünyasında hibernation ORM gibi kavramlar sık kullanılır, PHP'de daha yeni kavramlardır.