Ya kardeşim işte zihniyet meselesi ya. Bunu yine anladım. Schreck, demişsin ya "r10" gidip de bir mail atsın diye. İşte toplumsal tepki dediğimiz şey tam olarak bu olmasa da buna yakın bir şey. Topluca yapılan şey her zaman daha çok ses getirir. R10, gidip de adam gibi bir mail atarsa, Türkiye'nin en büyük webmster forumu olduğunu da ciddi bir biçimde belirtirse, bu Dos saldırısından daha fazla etkili olacaktır hiç şüphem yok.
YouTube'a yalvarma konusuna gelince.
RDY_tr, Ben "yalvarma" deyince, harbiden de gidip ABD'ye, YouTube kapılarına, YouTube'a yalvarmıyoruz ama ülkenin büyük kısmı ya da en azından demokrasi yanlıları, bu yasakçi zihniyete ve yasakçı iktidara karşı. YouTube'un kapatılmasının en büyük nedeni de bu zihniyet. Yoksa Atatürk'e hakaret filan, hikaye. Ki gösterdikleri bu bahane bile son derece saçma. Atatürk bile 80 yıl önce "kendisinin putlaştırılmaması gerektiğini" belirtmişti ancak gelin görün ki ülkemizde ısrarla Atatürk'ü putlaştırmaya çalışıyorlar. En ufak bir eleştiriyi bile kabullenemiyorlar ki yine Atatürk'tür kendisini sıkça eleştirmemizi isteyen. Tabi YouTube'daki i*nelerin yaptığının eleştiri ile alakası yok, onlar işin b*kunu çıkarmışlar ama ben sadece misal verdim. YouTube'un kapalı olması bence bizim için bir utanç. Bu utancı dünyada birkaç ülkeyle paylaşıyoruz. Düşünsenize Dünyanın en büyük video paylaşım sitesine ulaşılması engellenmiş insanlarız hepimiz.
Ayni şekilde Schreck, demişsin ki "sessiz mi kalacağım" Ben bu sorunun cevabını en başta söyledim. En büyük ses, kitleden çıkan sestir. Bir insana işkence yapınca da ses çıkar ancak o ses acı bir sestir, unutmayın. İsyan sesi değildir.
Cobra, senin bu alaycı, umursamaz ve şovenist tarzına, tavrına cevap vermek istemezdim ama kısaca şunu söyleyeyim ki; "zorla güzellik olmaz" olsa bile uzun ömürlü olmaz. Uzun ömürlü olsa bile Türkiye'ye faydası dokunmaz.