Başlayayım anlatmaya (: Hatta bekleyin 1-2 de ss çekeyim. Bu anlatımı senin için yapıyorum bak (:
Adım adım yaparsan başarılı olursun.
1. ilk önce orjinal temayı sitene at ve kur
2. Manşet diye yeni bir kategori oluştur.
3. siteadi.com/wp-admin/themes.php?page=functions.php bu adrese girin ve şimdi yazacağım ayarları yapın.
- Featured Category: buraya oluşturmuş olduğunuz manşet adlı kategoriyi seçin.
- Featured Entries: anasayfada kaç tane manşet gösterilmesini istiyorsanız o rakaım seçin.
- Front Page Layout: burayı default.php yaparsanız daha şık bir görünüm olacaktır.
Bkz resim 1:

Diğer yerler zaten video ve reklam için, eğer video ve reklam yerlerini de ayarlamak isterseniz yardımcı olurum.

Şimdi gelelim oradaki "boş" dediğiniz yere nasıl yazı ekleyebiliriz (:
Sanmıyorum ki bu anlatım gibi anlatım başka yerde bulasınız :P neyse gaza gelmeyeyim.

Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sorna şimdi anlatacağım yerler düzgün çalışır.

- Yaz yazma alanına gelin. Yani /wp-admin/post-new.php 'ye
- Başlığa "deneme" içeriğe de "deneme" yazın.
- Sakın resim ekleme yerine tıklamayın (: Tıklasanız bir şey olmaz da oradan eklenmiyor :P
- Aşağıya doğru inin burada ss çekecektim fakat benim panelim ingilizce (: Yine de anlarsınız ama dur bi ss çekeyim (:

Bu gördüğünüz resimdeki yerler ingilizce ama burayı bulursunuz sanırım. Yazı yazılan alanın aşağısında (:

Neyse siz de anahtar ve değer gibi bir şey yazması lazım.
Resimde gördüğünüz key yazan yere featured yazın. Siz de anahtar yazan yer.
Resimde Value yazan yer yaniz türkçe panelde Değer olması lazım tam bilmiyorum. Oraya da manşete ekleyeceğiniz resmin adresini yazacaksınız. bbcode falan kullanmanıza gerek yok. Sadece adresi yazsanız yeterlidir. Yalnız resmin boyutu uygun olmalıdır. Örnek resim ve görünüm için bkz Lise Fidangörlüler - Liseli Ordusporlular | Heryer yine karanlık, Hayat bize Mor Beyaz
Resmin adresini yapıştırdıktan sonra benim koyduğum resimde "Add Custom Field" yazan yere tıklayacaksınız. Siz de de eklemeyle ilgili bir şey yazar işte (: Ekledikten sonra tekrar yazı yazma alanına çıkın yukarı doğru yani (: Yayınla'ya basın. Hepsi bu (: Sorun yaşarsanız bir kez daha okuyun çünkü hatasız anlattığımı düşünüyorum (: