Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
R10 biraz böyle bir yer ama. Burada teklif verenler ciddi firmalar değil. %80inde birisi görüyor özeniyor geliyor Malboro parasından kesip kod yazdırırım 100 milyona şu yazılır 50 milyona arkadaşlık sitesi yok mudur? falan deniyor.
Hata bizde, böyle bir ortamda sıkışmak yerine gücümüzü bir araya getirip ciddi müşterileri toplayacağımız adam gibi işlere yelken açacağımız mekanlar aramıyoruz/yaratmıyoruz.
En iğrenç şeylerden birisi de burada "arkadaşlar x script'i var mııııı" şeklindeki mesajlar. Kimse sanırım rahatsız olmuyor ancak ben rahatsız oluyorum.
Bir kere "script" ne demek? Uzun yıllardır bu sektördeyim, bu forumda duydum yaptığımız şeye "script" dendiğini. Vay be script. Script ne ya? Yazılım de, kod de. Script ne?
Script ararken kastedilen şey wareze mareze düşmüş işlerse, bunların modifiye edilmiş halleri aranıyorsa eyvah, daha kötü. Çünkü ortada bedava diye gezdiğini sandığınız birçok kod parçası aslında ya çalıntı, ya çalıntıdır. Open source çok farklı bir şey, bedava kod dağıtmak başka şeydir.
Mesela ortada bedava dolaştığı söylenen "Kral oyun script"i. Akıl var mantık var. Adamlar gerçekten sizce sahip oldukları şeyi bedava dağıtıyor olabilirler mi? Adamlar ticari marka, para kazandıkları şeyi ortaya bedava atarlar mı?
Birçok "script" (??) aslında reverse engineering ile üretilmiş kod parçalarıdır, bir kısmı kızmış çalışanların ***** sunuşlarıdır. Adam gibi ülke olsak bütün bunların sonunun hapis olması gerek. Kim ipler ki?
Neyse. R10'daki yazılımcı arkadaşlar. Boşa kürek çekiyoruz. Yanlış yerlerde yanlış şeyler arıyoruz. Burada ciddi öneriler ve müşteriler bir elin parmakları kadar.
Ben burada 200-300 e yapılan arkadaşlık sitelerinin dışarıda 50-60bine yazıldığını gördüm. Dışarıdakiler mi salak buradakiler mi akıllı?
Hiçbirisi. Sadece çürümüş sisteme dur diyen yokken bir süre birileri kendini akıllı sanmaya devam edecek.
Bu başlığın sahibi arkadaş alınmasın. Hiçbirisi kendisine yönelik değil. Heves kötü şey değil. Ancak 400-500e oyun yazılmaz. İster web-based olsun ister flash adam gibi bir oyun projesi 4000-5000 den açılır, ucu açık. Hakkarim.net 50bine yazıldı. Ogame kaça yazılmıştır ALlah bilir.