Bazı webmasterlarin görüşleri No-fallow un sıfır etkisi olduğu yönünde. Aslında google ın yaptığı açıklamada bunu destekler şekilde. Google botları No-fallow etiketini gördüğü yerde okumaz ve geri döner yazıyor. Ama Yahoo ve live search botlarının bu no fallow u tanımadığını duyurmuştu. Peki Yahoo dünyanın en büyük arama motorlarından biri olarak böyle birşey nasıl yapar diye düşündüğümüzde. Çünkü Pr6 pr7 pr8 backlink kasma imkanı doğruyor direk. Türkiyede yahoo pek kullanılmasada Amerika daki çoğunluk ve dünyada ciddi bir arama kitlesine sahip. Peki yahoo bunu hiç hesaba katmıyormu...
Bende bir kaç kelimede bunları inceledim ve gördümkü. No fallow backlinki yağun alan siteleri hem googleda hemde yahooda karşılaştırdım. Gördüğüm sonuç Yahooda arama sonuçlarında olmayan yada çok geride olan sitelerin. Googleda üst sıralarda olduğunu gördüm. Hatta birinci sayfada bile böle siteler var.
Ben no fallow un tamamen *1 çarpanlı bir link değişimi olduğuna inanamıyorum. Çok abartıya kaçmamkla birlikte. Google bu tarz linklerin değerini çok düşük tutyor olaiblir. Ama kendi web sitenizin konusu ile ilgili sitelerden no fallow olsa bile link alabilmek sitenizde etki edebiliyor. Basit kelimelerde bunu deneyip gördüm. Yinede dediğim gibi değeri düşük ama tamamen etkisiz değil.