Arkadaşlar hep merak etmişimdir. Yurtdışında yaşayan bir çok arkadaşa da sordum ancak hemen hemen hepsi tarihsel nedenleri öne sürdü. Oysaki ben dünyanın bizleri barbar görmelerinin tarihten kaynaklandıgına tam olarak inanamıyorum. Onları yendiğimiz, ezdiğimiz, medeniyeti öğrettiğimiz zamanların üstünden nerdeyse yarım asır geçti.

Bir zamanlar medeniyeti bizden alan, yıkanmanın, temizlenmeinin, hamamın ne demek oldugunu bilmeyen avrupalılar artık Türk=barbar diyorlar. Peki neden bunca kin ve önyargı. Ya da bizler bu kadar geride miyiz ki bir zamanlar medeniyeti öğretiiğimiz Avrupadan şimdilerde medeniyeti dahi alamayacak durumdayız.

Sadece Türk oldugumuz için anında suratı değişen yabancılar biliyorum. Yaşadım, gördüm. Keza yabancı forumlara ya da bloglara yazı yazdıgımızda Türk oldugumuzu anlayınca Hindi gibi ötme hey Türk (Matt Cutss) deniliyor.

Euro 2008 'e bakıyoruz hala daha bizi yerden yere vuranlar, hakaret edenler, bayragımız yerine hindi resmi koyanlar var. İngiltirenin spor gazetesi, yarı finale çıkmamıza rağmen turnuvanın en kötü takımı oldugumuzu söylüyor. (Yunanistan 'dan da kötüyüz galiba.)

Şimdi gelelim sadede, sorum özellikle Yurtdışında yaşayan arkadaşlara olacak. Neden bu kadar kin ve nefret var? Neden barbar olarak nitelendiriyorlar bizi? Bunu en iyi anlayan sanırım siz olacaksınız çünkü olayın içinde yaşıyorsunuz. Acaba bu kinin nedeni Tarihten mi kaynalanıyor yoksa başka sebepler mi var?

Not: Sonuna kadar ülkemi, vatanımı, bayrağımı seviyorum ve hatta bu değerler için gözümü kırpmadan ölürüm, lütfen konu yanlış yerlere çekilmesin, amacım farklı bir açıdan olaya bakmak, olayın içinde yaşayan insanlardan kendi görüşlerince bu olayı anlatmalarını istiyorum hepsi bu.