1,5 - 2 aydır reseller müşterisiyim ve toplasan 1 hafta açık kalmamıştır.
Hep bu gün sorunlar düzelecek yarın düzelecek diye sabırla beklemekteyim.

Aslında yeni-gün sahibi arkadaşların 2 side çok iyi ve yardımsever arkadaşlar
eminimki onlarda böyle olmasını istemezlerdi bir işletmeci olarak

ben sadece bizde sorun var sanıyordum ki bu gün r10 a sorunu yazan olmuşmu diye baktığımda onlarca kişinin yazmış olduğu sorunu gördüm.

Şimdi size şöyle söyleyim sebebi ne olursa olsun
makina taşıyoruz, hdd takacaz, rem takıyoruz cpanelde hata var müşteri istedi makinaya incube kuruyoruz gibi sürekli olarak günlerce web sitemizin yayını kesilmekte idi.

Bizim siteye artık üyelerimiz gelmiyor google hep üstde çıkan sitemiz artık aramamotorlarında gözükmüyor neredeyse. Bizim bu kaybımızı kim ödeyecek? Maduriyetliğimizi kim karşılayacak. cevap yok.

Bir işletmecinin sorunları olabilirr ama işletmeci bu sorunları ön görmeli ve müşterilerini mağdur etmemeli diye düşünüyorum.

Yaptıkları bir hata ise müşterilerini bilgilendirmeme diye düşünüyorum.
Çünkü bilinçli müşteri yapılan işin ve uğraşın iştirakına erer ve sorunun giderilmesi için sabreder ama oysa günlerdir ne telefonlar ne ticketle nede maille yeni gün deki arkadaşlara ulaşmak mümkün olmuyor.

gerekli açıklamalar ve izahatlar zamanında yapılsa idi bukadar büyüyceğini bu sorunun sanmıyorum.

şimdi tek umudum sunucunun açılması ve yedeğimi almak