Arkadaşlar nereye açacağıma karar veremedim tam, Gmail diye bir bölüm vardı ama kalkmış. Ben de buraya açayım dedim, çok da önemli çünkü. Ben biraz baktım ayarların anlatımı yok. Hem bu sayede herkesin de faydalanacağı bir başlık olsun ayrıntılı bir şekilde.
Şimdi Google'un verdiği bedava 2 Gb'lık Gmail Hosting hizmetini aldik. Ama çeşitli ayarları da yaptırıyor bununla beraber. Bu ayarları yaptık ama nasıl yaptık, doğrumu yaptık?
Ayarlar: 1) MX Bölümüne
SİTE.COM yerine :
ASPMX.L.GOOGLE.COM. yazdık.
(Bi de sonunda . var, onu da anlamadım, varmı hakkaten, ben noktayı da koydum aynen böyle)
Sonra bu adımı tamamladım deyince de
You have verified that you own this domain. yazısı çıktı. Sanırım . da doğru herhalde.
2) CNAME bölümüne
2 tane CNAME bölümü var Dns ayarlarında :
mail 14400 IN CNAME SİTE.COM
www 14400 IN CNAME SİTE.COM
Buradaki SİTE.COM yerlerine de
ghs.google.com yazdık.
Bu adımı da tamamladık deyince ise şu yazı çıktı:
Set up web publishing Updating... This may take up to 48 hours to complete.
We are checking to make sure that your domain is configured correctly. View instructions again
This step will set up domain web pages.
Şimdi demek ki tam olarak aktif olması için 48 saat bekleyecez. Ancak şöyle bir durum da var :
Sorular: 1) Şimdi biz bu DNS ayarlarıyla oynadık ama bizim domainimize ait olan ve hali hazırda kullandığımız Mailler ne olacak. Örnek:
admin@site.com ,
iletisim@site.com, yada Örneğin foruma kayıt olunduğunda, yada ekart yollandığında giden mailler. Bunların durumu ne olcak acaba?
2) Bu yaptığım ayarlar tam olarak doğrumu acaba?
Bilen arkadaşlar bu konuda aydınlatıcı açıklamalar yaparlarsa çok sevinirim.
Teşekkürler