Aslinda tek bir haber degil, cok icimden geldi birkac haberi birlestirip bu adam hakkinda birseyler yazayim dedim.

Trabzonspor - Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza aldığı iddia edilen Rüştü Rençber'e Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) ceza vermediği açıkladı. Trabzonspor maçında topu göğsüyle alan fakat Bülent Yıldırım tarafından ceza sahası dışında elle aldığı gerekçesiyle kırmızı kart gören Rüştü'ye PFDK ceza vermediğini duyurdu.
PFDK'dan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: Rüştü Rençber (Beşiktaş futbolcusu) 20.10.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor - Beşiktaş müsabakasında; müsabaka hakemi tarafından futbolcu Rüştü Reçber'in oyun kuralları gereği (bariz gol şansını önlemesi nedeniyle) müsabakadan çıkarılması kararının dosya kapsamı, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'nın 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı yazıları karşısında ciddi ve aşikar bir yanlış karar (haksız olarak oyundan çıkarılma) olduğu vicdani kanaata, milletlerarası esaslara ve teamüllere uygun olarak ve 8813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 1. maddesi, Türkiye Futbol Federasyonu Çalışma, Usul ve Esaslarına Dair Ana Statü'nün 4/b ve 51.maddesi, Futbol Disiplin Talimatı'nın 1.maddesi, FIFA ve UEFA Disiplin Talimatları, 11.01.2005 tarih ve 948 sayılı FIFA Sirküleri uyarınca adı geçen futbolcunun; Futbol Disiplin Talimatı'nın 63/b fıkrasına göre otomatik olarak takip eden ilk resmi müsabakaya katılmama cezasının uygulanmasına yer olmadığına karar verildiği açıklandı.

Bu adam o kirmizi karti gordukten sonra hakemi tebrik edip tek bir itirazda bulunmadan sahayi terketmisti, yaptigi yorumda da konusmak istemedigini, bunun hakemi yipratacagini aciklamisti.

Gercekten inanilmaz zamanlarda kurtardigi maclarla Milli Takim`a uzun zaman boyu hizmet etti, oynadigi takimlara da oyle tabi. Elbette hatalar da yapti ancak tuttugu takimda kaptanlik yaparken yedigi dayak sonrasi tum hayati degisiverdi.

Ben hayatimda bu adam kadar mutevazi biri gormedim, elbette ki bu yazinin da bu adamin sanina yakisir bir sonu olmasi gerekli. Bu yuzden de son haberim olarak bu adamin sanina yakisacak olan cumleleri, kendi cumlelerini veriyorum.

Iste Rüştü Reçber`in Hirvatistan maci sonrasi yaptigi aciklama;

Şampiyona sonrası milli takım ile vedalaşacak biri olarak bugünleri gördüğüm için Allahım’a şükürler olsun. Bu galibiyet vatanımıza, milletimize armağanımızdır. Yediğimiz golde konsantrasyon eksikliğinden olacak hata yaptık. Baktım herkes kendini yere attı. Boğazım yırtılana kadar bağırdım. Hocamızda kenarda ‘gidin’ diyordu. Bu ekip ruhu ile birlikte Almanya’yı da geçeceğiz ve finalde eldivenleri Volkan’a vereceğim.

Saygi duyulasi biri gercekten de, en azindan benim icin oyle biri. Ovulmeyi biraz olsun hakediyor, oyle degil mi?