Denemiş yanılmış herhalde ondan sonra böyle bir yazı yazmış (:
Pr değeri yüksek birkaç bloğa link ekleyerek ( no folow ) sitemi kısa sürede indexlettirdim birçok kez.
Bu açıdan bana fayda sağladı.
Ben no follow linkleri bomboş işe yaramaz olarak değerlendirmiyorum (:
zamanında bir sitem vardı. bazı çalşmaları bitirmeden google un indexlememesi gerekiyordu. özellikle site ismini kendimden bile sakladım ama google geldi o siteyi indexledi ve bu duruma aşırı sinir olmuştum.
nofollow demek ilgili linki takip etme demek.
bence nofollow şu şekilde bi etki yaratmakta;
eklediğiniz link google un database inde hiç yoksa indexliyor ama bilindiği üzere google sık sık bir sayfayı ziyaret ediyor.
eğer nofolow olan bir link google database inde var ise bence google bot burayı takip etmiyor. yani nofollaw un indexlenmeye katkısı yok bence ama PR ye katkısı var.
pr de adı üstünde page rank yani sayfa popüleritesi;
pr değerini yükseltiyor ama artık google un ilk zamanlardaki PR keşfindeki PR ye verilen önem baya bir düştü artık google önem olarak daha farklı özelliklere bakıyor.
link satışları ve bu şekilde post sonrası link çöplüğünün bence hiç bir değeri yok.
google sıralamasında en önemli iki kıyaslama bence özgün içerik ve buna paralel olarak ziyaretçinin o sayfada geçirdiği zaman.
kendinizi bi google yerine koyun. bi düşünün
yeni bir web sayfasına rastlıyorsunuz ve bu sayfanın içeriğinin özgün olduğunu görüyorsunuz. sonra buraya ziyaretçi gönderiyorsunuz. ziyaretçinin ilgili siteye giriş zamanını biliyorsunuz. eğer giren kişi beli zaman sonra da google arama sonuçlarına backspace ile dönerse çıkaş zamanını da biliyorsunuz.
özgün içeriği eleman girmiş ve backspace ile dönmemiş. ben olsam böyle bir siteye 100 puan veririm direk. çünkü eleman aradığı sonucu bulmuş ve tekrar aynı arama sonuçlarına dönerek alternatiflere bakma gereği duymamış
ama şöyle düşünün içerik özgün ama eleman giriyor ve girmesi ile arama sonucuna geri dönmesi bir oluyor. işte bu sitede spam ile alakasız ama özgün bir sonuç döndürerek ziyaretçiyi geri çevirmiştir. ve site anında sand box veya manuel inceleme sonrası ban.
bence bu gibi kıstaslar en verimli kıstaslar PR kıstası bunun yanında bence değersiz