Şimdi iki tip öğrenci modeli var ;
1- Öss'de başarılı olamadığı için Özel Üniversite tercih edenler ,
2- Öss'de başarılı olduğu halde biraz daha rahat ya da ailesi ile birlikte okumak isteyenler.
Birinci öğrenci modeli ; Öss'de başarılı olamamışsa üniversite okumasının hiçbir mantığı yok , üniversite derslerinden de başarılı olamayacağı kesindir.
Neden? ; Lise matematiğini yapamayan adama integral ya da trigonometrinin
detaylarını dayarsanız apışıp kalır.
İkinci öğrenci modeli ; İnsanın içinde varsa okuma azimi her halukarda zaten okuyacak , ailesine ve milletine faydalı , kendi hayatını kurabilecek şekilde sosyal sorumluluklarından haberdar biri olacaktır. Ki bu tartışma konusu bile olamaz.
Ama birinci öğrenci modelleri içinde amacı ticaret gibi görmeyip " %100 Eğitim Kalitesi " aşılanırsa Özel Eğitim Kurumlarına eminim arz ve talep oranları epey düşecektir
Neyse , ne kadar okul var o kadar öğrenci var..
Ayrıca tavsiye edebileceğim bazı DEVLET üniversiteleri ;
1- ODTÜ
2- YTÜ
3- Galatasaray Üniversitesi
4- 9 Eylül Üniversitesi
5- Akdeniz Üniversitesi
6- Boğaziçi - İTÜ - Marmara Üniversiteleri
7- 100. Yıl Üniversitesi ( Doğu Anadolu Bölgemizin hatrı sayılır okullarından. Eğitim kalitesi ciddi anlamda yüksek. )
8 - Erzurum Atatürk Üniversitesi ( Eğitim fakültelerinin kalitesi tartışma götürmez , bi' çok vakıf üniversitesinin bile önündedir. )
Vakıf ve Özel Üniversiteler ;
1- Koç Üniversitesi - Matematik Mühendisliği
2- Sabancı Üniversitesi
3- Ufuk Üniversitesi ( Tıp Fakültesi )
4- Bilkent Bilgisayar Mühendisliği ya da Uluslar Arası İlişkiler ve / veya İngilizce İktisat..
Bunların nerdeyse hemen hemen hepsinden mezun olan insanlar tanıyorum çevremde.. Eski kız arkadaşlarımın abileri , kardeşleri.. Kuzenlerim , şahsım falan filan..
Ayrıca öyle her dershanenin rehber öğretmenine filan da güvenmeyin.. Seçeceğiniz bölümün ilerde ne iş yapacağını , hangi zorluklarla ya da fırsatlarla karşılacağınızı iyice analiz edin.. Banka'da gişe memuru işletme mezunudur ama şube müdürü çalışma ekonomisi.. Gibi..
Detaylıca irdelemeden hayatınıza yön vermeyin , çok canınız acır ilerde.. Ki geri dönüşü imkansız..