Pagan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
düşmanın kitle imha silahı kullanıyor diye sen kullanamazsın.. benim anlayışımda yanlıştır. din konusuna girmeyelim çünkü orda bilimum hacı hoca çıkacaktır karşıma....

elimde nuke olunca 1.dünya ülkesi mi olacağım? ben 4. olayım en iyisi çünkü değil nuke değil top tüfek bıçak bile istemiyorum.

kişisel olarak benim yaşam tarzıma ve müslümanlık anlayışıma iran uymuyor (en basitinden dinde zorlama olamaz, ve adam senin dininden değilse sen onu kendi dininin yasalarıyla yargılayamazsın bakınız osmanlı yabancılar için özel mahkemeler) senin yaşam tarzına uyuyorsa bi sorun yok... iran halkı irandan kaçarken sen irana gidebilirsin...
İran sizin müslümanlık anlayışınıza uymuyor diye onları Amerika ile bir tutamazsınız, tutarsanız benim müslümanlık anlayışım da sizinkiyle uyuşmaz.
E şimdi ne olacak?
Birbirimizin müslümanlıklarına laf mı söyleyeceğiz veya birbirimizi dışlayacak mıyız?
Hayır, farklılıklarımızla birbirimizi kabul edeceğiz.
Nitekim İslam'da mezhepler vardır ve bu mezheplerin amacı da bellidir.
Kendi mezhebinizin haricindekileri dışlayamaz, onları müslümanlık dışı yollar olarak göremezsiniz. Günümüzde bu işi yapacak bir otorite de yok.
Herkes kendi mezhebine göre yaşar.
Son kararı verecek olan da Allah'tır.