osenmer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz İran ile Amerika savaşacak diyorsunuz ama ben diyorum ki bu savaş olursa İran ile Amerika arasında kalmaz. İran Irakla asla kıyaslanmaz, Amerika 1990 da havada vurduysa İranda 1990 da kalmadı oda 2008 de yaşıyor Amerika gibi. Ayrıca İran ilk aşamada yanlız tek başına bir ülke görünümde olabilir ama hiçte öyle değil, Rusya, Çin, Almanya ve Fransa İran ile çok önemli ve pahallı anlaşmalar yaptılar. İran yavaş yavaş Petrol ve doğal gaz zengini oluyor, kazandığı parayla milletini zengin etmek yerine orduya harcayıp çok büyük silah anlaşmaları yapıyor.
Bu gün Amerika İran'ı vurmuyorsa bunun bir çok nedeni vardır ama en büyük neden saydığımız ülkelerin buna izin vermemesi ve çıkarlarını gözetmesidir. Bu ülkeler İran'ı satsa bile yine İran tekbaşına kalmaz, önce islam alemi sonrada Terör "alemi" ayağa kalkar, 11 Eylül'ü unutturacak felakteleri yaşabilir Amerika. Amerika Bunların hepsini mutlaka düşünüyordur.

işte bu dediklerinin hepsi 1990 da da Irak için vardı. Irakı nedense küçümsüyorsunuz Irak o büyüttüğünüz iranı yendi savaşta...

tarih tekerrürden ibarettir sözünü burda bu forumda bir kez daha görmüş oldum..

maalesef 90 lardaki türk gazeteleri online değildi size aynı başlıkları ve yorumları okuturdum

3. dünya savaşı çıkıyor .. iran ırakla beraber olacak rusya girecek çin girecek olmadı bi de marslılar inecekti... ama olmadı...

bizim özal bile o ara 1 koyup 3 alacaktı... öyle bi durum vardı..

amerikanın saldırmasını engelleyen tek şey var o da bush.. bush a kimse güvenmiyor artık yerine oturaklı biri gelirse o zaman işler değişir.

karamaske2911 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
taraf olucaksın kardeşim irana yardım ediceksin amerika diye zulüm yapan devleti ortadan kaldıracaksınız.
yoksa bir gün gelir bizide vururlar
Müslüman ve objektif bi insan olarak insanlarını dünyadan soyutlayan iran mı zulum mu yapıyor Abd mi? Saddam mı zulum yaptı Abd mi ? Taliban mı zulum yapıyordu Abd mi?

Taraf olmayın objektif olun... hepsi kendi menfaatine göre hareket etti.. zulum yaptı zart zurt..

90 larda iranın en değerli bilim adamlarının sanatçılarının irandan kaçtığını biliyormusunuz ? bir çoğunun hala türkiyede yaşadığını? Bugun iranda yaşıyor olsaydınız ne derdiniz acaba.. 3 gün youtube kapalı kalıyor diye viyaklıyoruz.. iranda neler kapalı ?

bugun iranda webmaster olabilirmisiniz ? bugun iranda rapci olabilirmisiniz ? bugun iranda sevgilinizle flort edebilirmisiniz ?

bugun size 2 vatandaşlık önerilse biri iran olsa diğeri abd olsa iranı seçermisiniz ?