Tellcom temsilcileriyle bizzat ve birebir görüştüm.
Söylenen şu:
"İstanbulun bazı bölgelerine ciddi anlamda hizmet vermeye başladık. Çalışmalarımız etap etap ilerleyecektir. Merkezi ve kalabalık bölgelerden sonra özellikle 2. etapta teknoloji parklarında faaliyet göstereceğiz. Teknoloji parklarının bizden talebi metro bağlantı. Bunuda kendi veri merkezleri için kullanacaklarını belirtiyorlar. Bunun için çalışmalarımıza başladık ve en kısa zamanda kurumsal istekleri karşılayacağız."
Ardından bir soru sordum. Eminim dedim telekom gibi bir metro bağlantı için 1000 ytl ve üstü aylık ücret isteyeceksiniz? Gülerek cevap verdi ve espirili bi şekilde; 5(up)-5(down) bir metro bağlantı için yalnızca aylık 89 YTL ödeyeceksiniz.
Bu arkadaşlar her şirketin kendi sunucusunu çalıştırmak için ve verileri depolamak için yeterli. Hatta tek makinadan hosting satışı yapmak bile mümkün. Ben GOSB Technoparkta konumlanan biri olarak tellcom'un yollarını gözlüyorum.
Dipnot: Her denilene inanmayın. İmkanınız varsa ve ileriye dönük ciddi harita çiziyorsanız bu işin uzmanlarıyla ve yetkilileriyle birebir görüşün.