Türkiye'de insanların veri merkezlerinden korkması ve çalışmamasının nedeni bu işte..
Türk insanında sürekli bir ucuza mal etme durumu mevcut...
Piyasa yer alan veri merkezlerinden misal MARS bir ziyaret et sadece o yer döşemelerinin 1M2 si 10€ falan..
Mesela Global 2Milyon$ harcanmış..
Şimdi bu adamlar bukadar özene bözene yaptılar bu datacenterleri bukadar para yatırdılar sen VDSL üzerinden hizmet vererek 90Bin YTL bütce ile Ersin dayının dediği gibi bir datacenter açtığında insanların seni tercih etmesi için ne sebep olacakki?
Datacenter olayını insanların artık bir şekilde kavrayarak "ben büyüyünce datacenter açıcam datacenterci olacam" hayalinden kurtulması gerek. Bu iş güven ve kaliteye bağlı yapılan bir barındırma hizmetidir. Sen İzmir Kuruçay da datacenter açarsan bir evin içinde. Yerden yükseltme tavan yok soğutma yok güvenlik yok adam ne diye makinasını sana emanet edebilirki birçok altarnatifi varken..
Ayrıca Datacenter açınca çokmu para kazanılacak sanıyorsunuz....
Samimi olduğunuz datacenter sahiplerine sorarmısınız kaç para kazanıyorlar yada nekadar borçları var.. Benim misal benden fazla para kazanan birton müşterim var ve benim kadar çalışmıyorlar bile.. Datacenter i idare etmek okadar kolay değil sn lerin önemi var oraya güvenilir adam koyup personel almak var herşey toz pembe geliyor millete.. Bu işler bu kadar kolay olsaydı ben 10 kere datacenter açmıştım.. Şuan türkiye de birçok datacenter'den fazla fiziksel sunucuya sahibiz.