HitcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya, bırakın bunları. Adamın koskoca parantezinden, bir cümleyi alıp provokasyon yapmayın. Bende gittim Bingöl'de yaptım askerligimi. Çatır çatır'da çatıştım. Evet, askerlik yan gelip yatma yeri değildir. Gerekirse, bu ülke için seve seve şehit olabilmektir askerlik.

Adamın cümlelerinden, isinize gelen kısmını alıp çıkartıyorsunuz. Bu zamana kadar kim durdurabildi de PKK'yı, bu adamdan durdurmasını bekliyorsunuz. O adamın hoşuna mı gidiyor askerlerimizin şehit olması ? Hayır elbette gitmiyor. Hicbirimizin hosuna gitmiyor.

Sizin yaptıgınız, provokasyondan baska birsey değil. Siz ne derseniz deyin, Recep Tayyip Erdoğan, tek başına iktidar secilmiş bir partinin başkanı, ve daha önemlisi, Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır.

Yaptıklarını onaylıyorum demiyorum, sizin yaptıgınızı / yazdıgınızı onaylamıyorum diyorum.
Her paragrafına elimden geldiğince bir şeyler yazmak istiyorum. Adamın koca parantezinden birşeyler alıp koymak ve ortamı germek değildir niyetim. Adamın hayatı zaten incelendiğinde ne konular çıkar. Kendileri git ananı getir diyebilen bir insandır. Provakasyon yapmak değildir niyetim çünkü provoke edilmiş bir toplumdan hiçbir karım yoktur. Ama koyunlaştırılan bir toplumda da herhangi bir getirim yoktur. İnsanları dolduruşa getirmek benim işim olamaz ancak bu davranışlar siyasetçilerde olur (bknz, din, dil, ırk, mezhep propagandası yaparak bir yere gelen insanlar) Ne şimdiki ne de geçmişteki siyasi iktidarlardan hiçbir çıkarım ve beklentim olmamıştır.

Senin adına gurur verici bir şeydir askerliğini bileğinin hakkıyla yapman. Bu konuda yorum yapmak bana düşmez. Ancak sizin gibilerin canla başla yaptığı askerlikleri görüp millet vekillerinin çocuklarını askerden nasıl hangi torpillerle kaçırıp ya da kebap askerlikler yaptırdığını görüyor olmak yine birşeyler söylememi gerektirmektedir.

Şu an ki iktidardan ve bundan sonrakilerden de PKKyı durdurmalarını beklemiyorum. Güneydoğudaki bu kaos sürdükçe, ordan yapılan illegal işler, uyuşturucu madde kaçakçılığı, silah alım-satımı devam ettikçe bitmesini beklemek zaten zor olur.

hiçbir insan evladının birinin ölmesi ile mutlu olabileceğini bende zannetmiyorum. Bu tayyip olsa bile. Bu anlamı nerden çıkardınız bilmiyorum.

Tek başına iktidar olma konusu siyasete girmektedir.(ülkem ne yazıkki bi de bunu deneyelim mantığı ile her yıl aynı kişileri seçmektedir, ya da o yıl olduğu gibi çok yüksek bir oran oy vermemiştir + seçim sonucunda A.gül başbakandı nasıl bir siirt vakkası ile geldiğini ben bile hatırlıyorum) Bu konuda konuşmak istemiyorum uzar gider muhabbet.

Yazdıklarımı onaylamıyor olmanız sizin fikrinizdir. Ve fikrinize saygı duyuyorum. Ancak benim düşüncem de bu yöndedir...