Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
Güzel bir noktayı yakalamışsın. Diğer mesajlarda da tarif edilenlere ben de bir örnek eklemek isterim. Bir sürü müşterisi olduğunu iddia eden biriyle tanıştım. Bu arkadaşla sohbet ettikçe çok sıradışı bir gerçekle karşılaştım; Mynet ve benzeri ücretsiz servisleri kullanarak "kurumsal" siteler hazırlıyormuş ve bir de ücretsiz e-posta hizmeti (hotmail, yahoo...) sağlıyormuş... O da firma adına tabii... Ben bir süre serbest zamanlı olarak (ingilizce tabiriyle freelance) olarak işler yaptım. Genelde bilişim hizmetleri tabanlıydı. Birkaç da kurumsal site çalışmam oldu. Böyle insanların benim rakibim olduğunu gördükçe ümidimi kaybetmeye başladım.
Güzel olduğuna inandığım işlerde var ama ben webmaster' ım diyemiyorum.
Birde sağda solda rastladığım, firmalara hitaben yazılmış "freelance webmaster' larla çalışmayın, işi profesyonel ajanslara verin" tarzında yazılar var ki, onlar da bu sektörde yer edinmeye çalışan, gerçekten emek sarfeden birçok insanın ekmeğine taş koymaktan öteye gitmiyor. Yurtdışında birçok firmanın serbest zamanlı çalışan insanlarla iş yaptığını ve çok da memnun olduklarını biliyorum.