Zaman ayıran herkese teşekkürler öncelikle.

Sayın ardactn;
Peki Türkiye'deki dev boyutta sayılabilecek işletmeler bu ihtiyaçlarını nasıl gideriyorlar? Onları da geçtim birçok büyük çaplı işletme yine bu konularda sorun yaşamıyor. Bir şekilde bunun mantıklı bir çözümü olması gerektiğine inanıyorum. (Taleplerimiz arasında uptime minimum sınırı biraz daha aşağı çekilebilir belki, bana göre en ağır şart Türkiye koşullarında buydu çünkü).

Sayın ST-Murat ve UmutCandan;
Bu sektörde(her sektörde) olduğu gibi malesef hizmet sağlayıcıların internet siteleri gerçek yüzleri arasında çok ciddi farkılıklar olabiliyor. Daha önce Doruk ile çalışmadığım, çevremde de çalışan olmadığı için gerçek yüzünü bilmiyorum doğruyu söylemek gerekirse. Her ne kadar oldukça kurumsal ve başarılı bir vitrinleri olsa da bu şirketin hizmetlerinden çok ciddi memnuniyetsizlik duyanlar bulunuyor kısa bir araştırmadan sonra tespit ettiğim kadarıyla(O derece ki ekşisözlük'te bile şikayet edenler olmuş).

Sayın Kosanbit;
Yukarda da belirttiğim üzere uptime oranı biraz aşağı çekilebilir. Ancak malesef şöyle bir sorun söz konusu ben %99.97 gibi rakamlardan bahsederken Türkiye'de %99,70 - %99,90 arası rakamlardan bahsedilmesi çok üzücü. Teknotel hakkında da yine detaylı bilgi sahibi olmamakla birlikte malesef güven konusunda sıkıntı yaşamaktayım. Ek olarak şöyle bir çözüm de üretilebilir, sağlayıcı tarafından sağlanan teknik altyapının yönetilmesi için yine ek hizmet olarak sağlayıcıdan satın alınabilir ya da bu konuda uzman olan harici biri ile çalışılabilir. Yeter ki isteklerimiz doğrultusunda bir çözüme ulaşabilelim.

Son olarak üzülerek şunu belirtiyorum, burada insanların iyi andığı, internet sitelerinde çok ciddi iddialarda bulunan ve geçmişte benim de iyi bildiğim ve çok kez farklı işletmelerin çalışmasını sağladığım Teklan ile şu anda çalışmaktayız. Ancak ciddi memnuniyetsizlik yaşadığımız bir sağlayıcı. %99,9 uptime garantisi vermelerine rağmen "rutin bakım yapılıyor" açıklaması ile şirketimize son derece kritik anlarda sık sık servis kesilmeleri yaşıyoruz. 7/24 teknik destek vermelerine rağmen telefonun diğer ucundaki kişiler söylediğim şeyleri anlayamıyor ve anlattığım birçok şeyi daha önce hiç duymamış olduklarını gizlemeye çalışsalar da kendilerini ele veriyorlar.

Bunun gibi durumlar yüzünden malesef hiçbir sağlayıcığa (çok ciddi de bir referans almadığım için bugüne kadar) güvenemiyorum. Şu anda işin maddi tarafı ikinci plana atılmış durumda ve aradığımız şartlarda biz hizmet alabilmenin derdindeyiz sadece.

İyi günler..