talebetube adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günümüzde anlamı bu varmı yiğit banka hesaplarına gisin oyna sın ben ona derim işte ..
o senin bildiğin anlam.Ama türkiyede böyle görülmekte.

3 tip hacker vardır.

1. zekasını ve mantığını kullanarak becerikliliği ile kendi dehasını yarıştıran kişiler.Bunlar sistemlere çok meraklı olurlar.Sen ilk bilgisayar aldıgında orasını burasını kurcalamışsındır.Zaten ilk hacker'da telekom hatlarında çalışan 2 gençmiş.Bunlar bildiğimiz hat dinleme ücretsiz arama vs. açıklarını bulmuşlar artık santralin.
bu tip kişiler çerez niyetine şu siteye bi index atim.Yok şu sitenin resimlerini değiştirim demezler.Onlar farkedilemez.

bu grup 2'ye ayrılır.
a- iyi niyetli hackerlar.
bu amcamlar genelde programlama şirketlerinin yayınladıkları programların açıklarını bularak yetkililere bildirirler.Bazıları ise adobe,microsoft,apple gibi büyük şirketlerde çalışarak çıkan açıkları tespit ederler ve yamarlar.Aylık duyduğum kadarı ile 20-30 bin $ 'a çalışıyorlar.

b- kötü niyetli hackerlar.
bu kişiler ise kolay para peşindedirler.Banka hesabı boşaltma.Sistem çökertme,Flingleme falan.Geçende marmariste yakalanan ukranyalı hacker'ı duymuşsunuzdur.

2. gündüz okul veya iş , gece ise kendi başlarına veya arkadaş grupları ile kendi kültürüne karşı olan websitelerini ahlaki yönden kötü falan o siteleri hacklerler.

3. Lamer'lar. Halk tabiri ile bebeler.
www.siteadı.com/giris.asp yazıp kullanıcı adı : admin , şifre : admin yazıp anasayfaya hacked by zurna gibi tabiri caize şeyler yazan süt içen bebişler.Çoğu ne yaptıklarının farkında değillerdir.Ya arkadaşına hava atmak, ya böbürlenmek, yada okulda karizma yapmak için zırb bırt bişi uydururlar

bakın nası yazdım la :d içten du bloga atim şunu