projeproje adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuç? Benim makinelerim Mars Telekom'u da gördü. Kesinlikle kalitesiz bir yer diyemem ama daha kalitelileri varken sanki bir numara kendileri gibi lanse etmekten vazgeçmeliler. Müşteri kapasitesi doyuma ulaşmış ve artık istedikleri fiyatı verebiliyorlar, istemediklerine güle güle diyebiliyorlarsa bu kalitenin gelişimi değil, satış politikasıdır. Ama Profilo veya Grey veyahutta Gri isimli yerin uzun vadede hep maliyetinin altında satış politikasından vazgeçebileceğini sanmıyorum.
Benim büyük biraderin ticaretine benzetiyorum durumu
Bayisi olduğu, sadece onun satacağı, illa ki alıcısı olan, piyasada muadili olmayan ve pazar hacmi sayıca aşağı yukarı belirli bir ürün için gereksiz yere büyük indirimler yapması, karından vazgeçmesine benziyor. Yani pazarlama amatörlüğü, başka birşey değil. Başkası olsa o ürünü değil indirimli, yanında başka hizmetler ile daha karlı satmaya çalışırdı.
Pazarlama yapmak sadece satmak değildir, maksimum hacmin zaten belli olduğu durumlarda bu pazardan alınacak pay hedefi iyi hesaplanmalıdır. Sadece satmak için düşük fiyatlar ve karsız iş yapanların kaçı uzun soluklu olmuş ki? Konuda geçen veri merkezleri eğer az önceki cümlemde değişim hileleri yapmıyor ve ucuzsa zaten gelecekleri olmaz, hileleri varsa da ortaya çıkması uzun sürmez.

Katılıyorum Ersin bey