Bakın orada da kesinti var sözü çok amatör bir söz. Lütfen söylemlerinize dikkat edin, bu konuyu müşterileriniz de izliyor. Kesinti olmasının bahanesi yoktur. Biz senelerdir yurt dışı firmalardan da hizmet alıyoruz, 1 dk kesinti görmedik. Bizim türk milleti bir gariptir, kendisi mağdur olur, birileri de bu nedenle mağdur olur ama biz gider bizi mağdur edeni bizim mağdur ettiklerimize karşı koruruz. Korumacı kollamacı bir milletiz.

Bizde yaptık, ettik, oldu bitti diye konuşurken elin adamları 1 ay önceden yapacağız diye uyarır ve dedikleri gün ve saatte aksamadan işini yaparlar. HP gitmiş Cisco gelmiş toplasan kabloları söküp takma süresi kadar sürer bu iş, yani 1-2 dk. 10 dk, 30 dk vs gibi bir süre hiç makul değildir. Üstelik bu kesintiler de uykusundan ödün verilip gece yapılır, günün ortasında değil. Ben şikayetler kategorisinde arada okuyorum, "kesintiden biz sorumlu değiliz, veri merkezinin problemi" yok efendim "hizmet aldığımız yerden kaynaklı sorunlar bizi bağlamaz" gibi savunmaları gördükçe bu nasıl iştir diyorum. Köşedeki bakkal bile hizmet veremediği anlarda kapısına açıklayıcı yazılar yazar, "Cumaya gittim gelecem", "Düğünümüz var bugün kapalıyız" gibi İnsanlar bilinçlensin diye ne yazdınız sitelerinize (ki onlarda kapalıdır elbette) vs.? Yoksa aman kesinti bu gelip geçer diye beklediniz, müşterilerinizi bilgilendirmeyerek vakit mi geçirdiniz?

Kısacası bu sektörde hizmet vermeye çalışan firmaların en büyük handikapları bunlardır. Zamansız işlem yaparak müşteriye rezil olmak, müşteriye bilgi vermemek, müşteriden kaçıp kafayı kuma gömmek. Siz cisco switch in değişeceğini biliyor muydunuz, yoksa kesintiler artık durulunca size "biz cisco switch taktık" diye bahanesel açıklama mı yaptılar? Olay budur yani.

Eğer bir sonraki kesintiden sonra size bahane olarak bir durumu düzelttiklerini söylüyorlarsa emin olun alakası yoktur. Tüm network çalışmaları planlı ve uygun zamanda yapılır, tersini yapanlar ya amatördür, ya da hiçbirşey yapmıyordur.

Neyse çay yapayım, üşüdüm. Konunun hareketliliği bile ısıtmıyor içimi