ZorbAA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Derme çatma bilgilerle şuradaki insanları yönlendirmeye lüzum yok.
1- Bu çocuk gaz odasına atılmıyor soluduğu havasına bir miktar sigara dumanı karışıyor. Durumun vehameti abarttığınız kadar değil. Ayrıca bugüne kadar dünya üzerinde pasif içici konumunda olup da nörolojik rahatsızlık ya da aspirasyon sorunu yaşayanı duymadım (astım hastaları hariç)

2-Karbonmonoksit gazı da oksijen de kanda aynı hızda taşınır çünkü ikisini de hemoglobin taşır. Karbonmonoksitin daha hızlı gitmesi gibi bir durum sözkonusu değil zira bildiğim kadarıyla karbommonoksit jet yakıtı kullanmıyor. Sadece karbonmonoksitin hemoglobine afinitesi daha yüksektir yani oksijenden saha sıkı yapışır ve kolay kolay bırakmaz hemoglobini. Ancak bu da çok ciddi bir sorun değildir zira en fazla karbonmonoksiti sigara içenin kendisi alır ancak hiç karbonmonoksit zehirlenmesi geçiren bi siagara tiryakisi yoktur.
Saygılar...

:S yaws sen iyi misin. bunun okulunu okuyorum desem sana ne dersin.
hemoglobinisini de , CO sunu da , kardiyak astım ı da , bronşial astım ıda , nöronların gelişimini de hepsini emin ol senden iyi biliyorum...

Bak.Hastaneye çocuklar geliyor.Steteskopla dinliyoruz.çocuk nefes almakta zorlanıyor...Bronşları hırıltı içinde.

Sebebi Senin gibi zihniyetler.

Annesine Hoca soruyor ;
-evde sigara içiliyor mu
-evet babası içiyor
-hastalığının asıl nedeni sigara dumanına maruz kalması.içmemesi gerek
-Babası dinlemiyor hocam

Şimdi olay şu.Sigara zararlı herkes kabul ediyor. Ama zararı kendine diyip sıyrıl içinde amenna.
Ama kardeşim beni niye zehirliyorsun.